delegacija

Položeni vijenci kod Spomenika hrvatskoj slobodi u spomen na početak akcije Orkan i blagdana Svih svetih

U Operaciji Orkan ’91, koja je bila je prva značajnija pobjeda HV-a u Domovinskom ratu, sudjelovale su i postrojbe s područja Koprivničko-križevačke županije.

12:20h
0
Polaganje vijenaca Spomenik slobode
Foto: Grad Koprivnica

U četvrtak, 29. listopada, u povodu obilježavanja godišnjice početka operacije Orkan te blagdana Svih svetih i Dušnog dana, kod Spomenika hrvatskoj slobodi na Florijanskom trgu, položeni su vijenci i zapaljene svijeće u spomen na sve poginule i nestale hrvatske branitelje iz Domovinskog rata.

Vijenac je položila delegacija Grada Koprivnice u kojoj su bili Mišel Jakšić, gradonačelnik Grada Koprivnice i Ivica Jurenec, predsjednik Odbora za branitelje Grada Koprivnice, ratni zapovjednik Specijalne jedinice policije Policijske uprave Koprivničko-križevačke Ban te delegacija Hrvatskog časničkog zbora Saveza Koprivničko-križevačke županije. Počast paljenjem svijeća za sve nestale, poginule i umrle hrvatske branitelje odale su ostale udruge proizašle iz Domovinskog rata

U Operaciji Orkan ’91, koja je bila je prva značajnija pobjeda HV-a u Domovinskom ratu, sudjelovale su i postrojbe s područja Koprivničko-križevačke županije. Vodila se od 29. listopada 1991. do 3. siječnja 1992., kada je zbog potpisivanja Sarajevskog sporazuma morala biti prekinuta. Ovom bitkom oslobođen je polaganje vijenaca najveći dio zapadne Slavonije i spriječen naum odsijecanja Slavonije.