VIŠESTRUKI PREKRŠITELJ

Pomahnitali Koprivničanac (55) uznemiravao obitelj, sina izudarao letvom pa glavom oštetio vozilo hitne pomoći

Okrivljenika se tereti i da je u kući neovlašteno držao 99 komada raznog streljiva i jednu ručnu bombu

10:18h
0
Policija, uhićenje, puška
Ilustracija // Foto: ePodravina

Zbog cijelog niza počinjenih kaznenih djela pred Općinski sud u Koprivnici izaći će 55-godišnji muškarac. Kako je navedeno u optužnici, tereti ga se zbog nasilja u obitelji, tjelesne ozljede, prijetnji, nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari i oštećenja tuđe stvari.

Okrivljeni 55-godišnjak je, kako navodi DORH, od kolovoza 2020. do 26. kolovoza 2022. u obiteljskoj kući na području Koprivnice, u alkoholiziranom stanju učestalo grubo vrijeđao i omalovažavao svoju 52-godišnju suprugu. Fizički ju je napadao te prijetio njoj i svojim sinovima starim 29 i 25 godina.

Situacija je posebno eskalirala 26. kolovoza kada je pomahnitao i više puta letvom udario mlađeg sina po glavi i tijelu te mu nanio tjelesne ozljede. Istog je dana u njihovu obiteljsku kuću stigla ekipa hitne pomoći i liječnik koji su svjedočili njegovom napadu ludila, prilikom čega je glavom udario u službeno medicinsko vozilo i oštetio ga. Okrivljenika se tereti i da je u kući neovlašteno držao 99 komada raznog streljiva i jednu ručnu bombu.

Vijeće Općinskog suda u Koprivnici prihvatilo je prijedlog državnog odvjetnika i produljilo okrivljeniku istražni zatvor u kojem se nalazi od 26. kolovoza 2022., zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i počinjenja kaznenih djela kojima prijeti.

Prema kaznenom zakonu za nasilje u obitelji prijeti mu od godinu do tri godine zatvora, koliko i za nanošenje tjelesnih ozljeda. Zbog izrečenih prijetnji mogao bi odležati od šest mjeseci do pet godina, za izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih stvari do tri godine, dok za oštećenje tuđe stvari zakon propisuje do dvije godine zatvora.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW