Prilika za sve 3

Pomoćnici u nastavi uoči nove školske godine započeli s edukacijom

Pomoćnike je pozdravio zamjenik župana Ratimir Ljubić zaželjevši im mnogo uspjeha i sreće u radu, uz pohvale što su odabrali ovo plemenito zanimanje.

15:53h
0
Foto: kckzz.hr

U prostorima koprivničke Obrtničke škole danas je započela trodnevna edukacija za pomoćnike u nastavi u sklopu projekta Prilika za sve 3, čiji je prijavitelj Koprivničko-križevačka županija.


Opći cilj projekta je povećati socijalnu uključenost i integraciju učenika s teškoćama u razvoju, partneri su 16 osnovnih i šest srednjih škola kojima je osnivač Županija te PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja, a uključena su 62 učenika s teškoćama u razvoju kojima će pomoć pružati 56 pomoćnika u nastavi.

Pomoćnike je pozdravio zamjenik župana Ratimir Ljubić zaželjevši im mnogo uspjeha i sreće u radu, uz pohvale što su odabrali ovo plemenito zanimanje. Neke od njihovih aktivnosti uključivat će pomoć pri kretanju, savladavanju nastavnog gradiva, uzimanju hrane i pića, obavljanju higijenskih potreba te ostalim svakidašnjim nastavnim, izvannastavnim i izvanučioničkim aktivnostima.

Foto: kckzz.hr

Projektu Prilika za sve 3 nedavno je odobreno 9,6 milijuna kuna bespovratnih sredstava od Ministarstva znanosti i obrazovanja odnosno Europskog socijalnog fonda, a razliku od pet posto do ukupnog iznosa od 10 milijuna kuna za sve četiri godine trajanja podmirit će Županija.

čitam...