Socijalna samoposluga

Pomozimo sugrađanima: Koprivnički Crveni križ poziva ljude da u ponedjeljak doniraju potrepštine

Akcija će se održati u KTC-u od 9 do 13 sati, a u njoj će sudjelovati volonteri, koji će kupcima dijeliti letke s popisom potrebnih artikala i preuzimati donacije.

14:04h
0
KTC
Foto: Crveni križ Koprivnica

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u ponedjeljak, 12. travnja, organizira prikupljanje prehrambenih artikala i higijenskih potrepština za svoju Socijalnu samoposlugu u robnom centru KTC u Koprivnici. Akcija će se održati od 9 do 13 sati, a u njoj će sudjelovati volonteri, koji će kupcima dijeliti letke s popisom potrebnih artikala i preuzimati donacije.

Crveni križ poziva građane koji su u mogućnosti da svojim donacijama pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija. Unaprijed zahvaljuju svima koji u kolicima naših volontera ostave brašno, konzerve, rižu i ostale namirnice za Socijalnu samoposlugu.

Prikupljene će stvari bitiraspoređene u pakete koji se jednom tjedno dijele potrebitima. U prikupljanjima donacija te pakiranju i podjeli paketa sudjeluju umirovljenici uključeni u projekt Volonter penzioner. Umirovljenici koji žele sudjelovati u takvim i ostalim aktivnostima iz ovog projekta, moraju se javiti na broj 048/642-193.

Projekt Volonter penzioner sufinanciran je bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. godine. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije ‘Rad na dar’, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena ‘Kamengrad’, Starigrad.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.