Poznati stručnjak

U ponedjeljak u Križevcima Marijan Jošt predstavlja knjigu GMO – (iz)um bez (raz)uma

09:54h
0
Turističko informativni centar // Foto: križevci.hr

Ovaj zbornik je sačinjen od niza tekstova Marijana Jošta, hrvatskog stručnjaka za agrikulturnu genetiku, oplemenjivanje bilja i sjeme­narstvo.

U ponedjeljak će se u Križevcima u Turističkom informativnom centru održati predstavljanje knjige dr. sc. Marijana Jošta GMO – (iz)um bez (raz)uma.

O knjizi će govoriti akademik Ferdo Bašić, doc. dr. sc. Bruna Tariba, Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, dr.sc. Vladimir Lay, recenzent knjige i autor dr. sc. Marijan Jošt.

Ovaj zbornik je sačinjen od niza tekstova Marijana Jošta, hrvatskog stručnjaka za agrikulturnu genetiku, oplemenjivanje bilja i sjeme­narstvo, koji su nastajali i objavljeni u različitim glasilima i publika­cijama u vremenu od 1999. do 2016. godi­ne. Dio tekstova je u procesu pripreme za ovaj zbornik minimalno dopunjen kraćim, korisnim napomenama.

Autor ovoga zbornika u raznim prilikama već desetljećima piše o izazovima tehnologije samouništenja, ljudskim izumima bez razu­ma i njihovim posljedicama po opstanak ne samo ljudske vrste već i šire, po opstanak prehrambenog lanca života. Riječ je o genetičkoj preinačenosti organizama kao prijetnje ekosustavu života.

čitam...