Poništen natječaj za izbor novog zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Koprivnica

13:03h
0
ilustracija // foto: Ivan Brkić

Poništen je natječaj za izbor novog zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Koprivnica. Kako doznajemo, natječaj nije bio usklađen s izmjenama i dopunama Zakona o vatrogastvu, pa su za novog zapovjednika tražili samo dvije umjesto propisanih pet godina iskustva na zapovjednim vatrogasnim funkcijama što znatno povećava mogućnost izbora. 

Ujedno je ustanovljeno da akti postrojbe također nisu usklađeni s novim zakonskim odredbama, pa će novi natječaj za izbor Tucakovićevog nasljednika biti raspisan u rujnu, nakon sjednice gradskog vijeća koje je nadležno za donošenje tih akata.  

 

Inače, na ovaj natječaj stigle su dvije prijave – aktualnog vršitelja dužnosti zapovjednika i višegodišnjeg zamjenika zapovjednika Slavka Lakuša te inspektora za vatrogastvo u Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje Zvonimira Habijana. 

Spomenimo i da su zaposlenici upozorili da nisu sami izabrali svog predstavnika u Upravnom vijeću postrojbe. Uz Zorana Gošeka i Sinišu Fabijanca, inače predsjednika i člana Gradskog vijeća, treći je član iz kvote predstavnika zaposlenika Stjepan Futač, iako ga nisu delegirali zaposlenici Postrojbe.

tekst: Radio Drava

čitam...