epidemija

Ponovni apel Božinovića Hrvatima u inozemstvu: Ne dolazite doma za Uskrs!

Radi se o procesiji 'Za križen' na kojoj će iz svakog mjesta (Jelsa, Pitve, Vrisnik, Svirče, Vrbanj, Vrboska) sudjelovati po 15 sudionika.

15:18h
0
Gužva ponedjeljkom // Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Ministar Božinović danas je na presici kazao kako je naš broj zaraženih i dalje linearan, a mjere će se prilagođavati kako vrijeme teče.

– Mjere ćemo i dalje donositi na dnevnoj bazi. Svi koji dolaze u Hrvatsku za Uskrs, pozivam ih da to ne čine. Mjere vezane za tržnice i dućane ne treba kompromitirati na način da se ponašamo kao da opasnost nije tu. Ulazimo u nekoliko kritičnih tjedana. Molim vas u ime svih nas – ostanimo doma! – jasno je apelirao Božinović.

S druge strane, nacionalni Stožer civilne zaštite danas je dao dopuštenje za procesiju na Hvaru. Radi se o procesiji ‘Za križen’ na kojoj će iz svakog mjesta (Jelsa, Pitve, Vrisnik, Svirče, Vrbanj, Vrboska) sudjelovati po 15 sudionika. Iskreno, čudna je to odluka Stožera u vrijeme kad se naglašava svaka važnost održavanja distance i ostanka kod kuće.

– Točno je da je stožer dao dozvolu da se održi taj tradicionalni događaj koji stanovnicima strahovito puno znači. Propisane su stroge mjere higijene i distanciranja. Diskutirali smo na stožeru i donijeli odluku da se dopusti. Dogovorili smo da može sudjelovati svega 15 osoba jer je taj križ težak. Neće smjeti komunicirati, dodirivati se, na Hvaru nema slučajeva zaraze – izjavio je Capak.

Bolje da propadne selo nego običaji, zar ne?

 

čitam...
Loading...