Kakva svađa

Popio amaro i škropec pa gađao susjeda sjekirama ‘jer mu je na gruntu’: Proletjela mi je pet centimetara kraj uha!

Okrivljenik je dobio 11 mjeseci zatvora.

12:00h
0
Ilustracija
Ilustracija // Envato Elements

Muškarac u dvorištu obiteljske kuće, nakon svađe, na susjeda je bacio tri sjekire.

Bilo je to u Orehovcu kraj Novog Marofa, a nepravomoćnu presudu objavio je Općinski sud u Varaždinu, piše varazdinski. Prema njoj, 53-godišnji D.J. okrivljen je zato što je sredinom srpnja u alkoholiziranom stanju nakon svađe rekao Z.H.-u “Ubit ću te! Zaklat ću te! Kaj radiš na mojem gruntu?!’, a onda je prema njemu bacio tri sjekire s udaljenosti pet do 10 metara. Šokirani muškarac uspio se izmaknuti sjekirama na vrijeme.

Na sudu je D.J. rekao da je početkom srpnja došao do kuće gdje živi njegova baka, a u kojoj već dvije godine živi i Z.H., i da s njim nije u dobrim odnosima.

– Došao sam po motor za mješalicu, Z.H. nije bio doma. Bio sam u podrumu koji je bio otključan, a kad sam čuo da se vratio, izašao sam van. Z.H. je uzeo komad crijepa i bacio ga prema meni i da nisam stavio ruku, pogodio bi me u glavu. Nakon toga prijetio mi je da će me ubiti, a ja njemu nisam prijetio – rekao je u obrani D.J.

Prema njegovim riječima, Z.H. je potom krenuo prema sjekirama, a on je krenuo za njim. Kad je Z.H. došao do sjekira samo je produžio dalje, a on je uzeo jednu sjekiru i bacio je u travu jer je bio zbunjen i bojao se za svoj život. Rekao je i kako je popio jedan amaro te da nije bio pijan, a onda se sjetio i da je popio i jedan škropec.

– Kad sam ga pitao što tu radi, rekao je da će me ubiti i zaklati, više puta je rekao da što radim na njegovom gruntu. Kad sam nazvao policiju, bacio je sjekiru na mene, proletjela mi je 5 centimetara pokraj uha! Tada je bacio još dvije sjekire na mene, no izmaknuo sam se, a na kraju je na mene bacio i lopatu – rekao je Z.H. pred sudom te porekao da je bacio crijep prema njemu.

Okrivljenik je dobio 11 mjeseci zatvora.

čitam...
Loading...