rekorderi tjedna

Popio za cijelo selo! S nevjerojatnih pet promila biciklirao Hlebinama

Kada je u pitanju najveća brzina, ona je izmjerena noćas u Kenđelovcu, kada je nepoznata osoba projurila tim selom sa 114 km/h na sat

14:46h
0
Ilustracija // Arhiva epodravina

Svakog ponedjeljka policija nas tradicionalna obavještava o negativnim rekorderima vikenda, odnosno o onima koji su prebrzo vozili ili, pak, bili pod najvećim utjecajem alkohola.

A prošlotjedni rekorder na tom bi popisu bio u samome vrhu. Riječ je o 58-godišnjem biciklistu, koji je, vjerovali ili ne, napuhao čak 4,84 promila. “Sretnik” je ulovljen jučer nakon 18 sati u Hlebinama i automatski je isključen iz daljnjeg prometa. Postavlja se pitanje kako se uopće u takvom stanju održavao na biciklu.

Kada je u pitanju najveća brzina, ona je izmjerena noćas u Kenđelovcu, kada je nepoznata osoba projurila tim selom sa 114 km/h na sat, iako je na toj dionici brzina ograničena na 70. Tek nešto sporiji bio je onaj u Budančevici, koji je vozio 110 km/h, također na cesti na kojoj se ne bi smjelo ići brže od 70.

Inače, tijekom vikenda na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je 13 prometnih nesreća, od čega četiri s ozlijeđenim osobama, u kojima je šest osoba zadobilo lakše ozljede. Devet njih bilo je s materijalnom štetom.

Sankcionirano je 247 prometnih prekršaja, od čega 25 prekršaj upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, dva prekršaja odbijanja ispitivanja prisutnosti droge u organizmu, 87 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 41 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa i 13 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.