1.2 C
Koprivnica
Subota, 28. siječnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Poptisan ugovor o kriterijima i načinu financiranja prijevoza srednjoškolaca
P

Ne propustite

Župan Darko Koren i direktor „Čazmatrans” – Nova d.o.o, Čazma Darko Marinović te direktor poduzeća Čazmatrans Podravina – Prigorje d.o.o. Križevci Damir Pavlović potpisali su u srijedu, 17. rujna 2014. godine Ugovor o kriterijima i načinu sufinanciranja/financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola koji se školuju na području Koprivničko-križevačke županije. Ugovor se temelji na Odluci Vlade Republike Hrvatske o sufinanciranju prijevoza za srednjoškolce te se odnosi na razdoblje rujan – prosinac 2014. godine.

- Oglas -

Prema odluci Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa definirano je sufinanciranje iznosa od 75 posto priznate cijene mjesečne učeničke karte, međutim taj priznati iznos u stvarnosti pokriva oko 46 posto realne cijene karte na području Koprivničko-križevačke županije.

Ugovorom se omogućuje sufinanciranje prijevoza učenika u županijskim srednjim školama, tako da će cijena mjesečne autobusne karte za sve učenike iznositi simboličnih 50 kuna dok će cijena karte za vlak iznositi 20 kuna.

- Oglas -

Odlukom Vlade RH učenici koji pripadaju posebnim kategorijama ostvaruju pravo na financiranje u visini 100% troškova javnog prijevoza. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta također je utvrdilo kriterije temeljem kojih učenici ostvaruju pravo na financiranje 100% cijene mjesečne učeničke karte mjesnog i međumjesnog prijevoza. Sukladno propisanim kriterijima to pravo ostvaruju učenici ukoliko su članovi kućanstva koje je korisnik zajamčene minimalne naknade ili pomoći sukladno propisu kojim se uređuje područje socijalne skrbi.

Koprivničko-križevačke županije sufinancirati će prijevoz za oko dvije tisuće učenika, a osamdesetak učenika pripada posebnoj kategoriji.

Župan Koren istaknuo je da će se na taj način pomoći roditeljima učenika s obzirom na ukupne troškove koje imaju za školovanje svoje djece. Zahvalio se na dobroj dosadašnjoj suradnji te izrazio želju da ona ostane takva i dalje.

Izvor: www.kckzz.hr 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
čitam...
- Oglasni prostor -

Najnovije

ludbreg domaćin

FOTO Ljubitelji dobre kapljice okupili se na najvećoj izložbi mladih vina u Hrvatskoj, ocijenjeno više od 400 uzoraka, evo koja su proglašena šampionima

Chardonnay Vinske kuće Kirić, u kategoriji bijelih vina, te merlot Stjepana Vučemilovića, u kategoriji crnih vina, proglašeni su šampionima...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti