Friške informacije

POPUŠTANJE MJERA Ugostitelji bez terasa doći će na svoje, nove promjene za autoškole i vozače kamiona

Što se tiče rada ugostiteljskih objekata, ravnatelj HZJZ-a najavio je da će oni od ponedjeljka moći raditi bez obzira na to imaju li terasu.

15:00h
0
Ilustracija

Povoljna epidemiološka situacija omogućila je popuštanje još dvije mjere protiv širenja koronavirusa, a ublažila se i odluka o radu ugostiteljskih objekata koja stupa na snagu u ponedjeljak.


Kako je rekao ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, s današnjim danom stupaju na snagu odluke kojom se omogućuje rad autoškola, a ukida se i karantena za vozače kamiona.

Foto: Matija Gudlin
Davor Božinović // Foto: Matija Gudlin

– Omogućujemo rad autoškola, Hrvatski zavod za javno zdravstvo je pripremio posebne preporuke i upute za rad koje će biti objavljene tijekom dana. Također, izvan snage se stavlja odluka o karanteni i samoizolaciji vozača teretnog transporta, HZJZ će izraditi preporuke za vozače kamiona – rekao je Božinović.

Što se tiče rada ugostiteljskih objekata, ravnatelj HZJZ-a najavio je da će oni od ponedjeljka moći raditi bez obzira na to imaju li terasu.

– Mogu raditi i ugostiteljski objekti bez terasa. Puno njih nema terasa, prvenstveno restorani i hoteli te obiteljski hoteli. Unutra će se moći posluživati, odredili smo distancu među stolovima i između onih koji sjede za stolovima. Znači, oni koji imaju terase, mogu i unutra i vani posluživati – rekao je Capak.

Pune upute HZJZ-a za rad ugostiteljskih objekata možete pogledati OVDJE.

čitam...