PRIKUPLJANJE OTPADA

PORA i Drava Kom prijavili projekt za nabavu komunalnog vozila za devet općina

Ukupna vrijednost prijavljenog projekta je 1.084.550 kuna.

15:07h
0
mg
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Tvrtka Drava Kom d.o.o., koja je u vlasništvu devet općina s područja Koprivničko križevačke županije u suradnji s PORA Regionalnom razvojnom agencijom prijavila je projekt kojim bi nabavila komunalno vozilo za odvojeno prikupljanje otpada.

Ovim projektom nabavit će se novo komunalno vozilo kojim će se prikupljati papir i plastika na području općina Virje, Novo Virje, Ferdinandovac, Podravske Sesvete, Kloštar Podravski, Hlebine, Gola, Peteranec i Rasinja.

Nabavom vozila doprinijet će se povećanju udjela odvojeno prikupljenog komunalnog otpada u ukupnom komunalnom otpadu te tako doprinijeti oporabi otpada i konačno smanjenju količine otpada koji se odlaže na odlagališta u Koprivničko-križevačkoj županiji – priopćili su iz PORA-e.

Planirano trajanje projekta je šest mjeseci, a projektom će se, osim nabave komunalnog vozila, informirati i javnost o važnosti odvajanja otpada, te će se u svakoj osnovnoj školi i dječjem vrtiću na području svih devet općina održati kratka edukacija o odvajanju otpada. Tako će i najmlađe generacije imati priliku učiti o važnosti odvajanja i recikliranja otpada, što svakako doprinosi stjecanju navika o odgovornom ponašanju prema okolišu.

Ukupna vrijednost prijavljenog projekta je 1.084.550 kuna.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!