nekoliko lipa gore

Porasle su cijene goriva, dizel najskuplji u povijest

Cijene goriva mogu varirati na pojedinačnim postajama ovisno o cjenovnoj politici kompanije, stoji na stranicama Hrvatskog autokluba.

11:21h
0
Ilustracija: twenty20.com

Kao što je najavljeno, porasle su cijene goriva, objavio je portal cijenegoriva.info. Ističu dizel koji je probio granicu od 11 kuna, čime je najskuplji u povijesti. Usto, benzin je poskupio 22 , dizel 28, a autoplin sedam lipa.

Valja reći kako navedeni izvor naglašava da su njihove objave informativnog karaktera te “ne moraju odgovarati stvarnom stanju s obzirom na to da naftne kompanije i benzinske pumpe javno ne objavljuju cijene svojih proizvoda.” Cijene, usto, nisu iste na svim postajama, pa ni na autocestama i u gradovima.

– Cijene goriva mogu varirati na pojedinačnim postajama ovisno o cjenovnoj politici kompanije. Ovo su najniža i najviša cijena goriva za određenu kompaniju. Najviše cijene su obično na postajama koje se nalaze u sklopu autocesta. Pojedinačne cijene po postaji mogu se pregledati na HAK Interaktivnoj karti i HAK mobilnim aplikacijama – stoji na stranicama Hrvatskog autokluba, prenosi rtl.hr.