HT PRVA LIGA

Poraz Slaven Belupa, Hajduk bez većih problema slavio u Koprivnici

Posljednjih šest puta Splićani su podravski kraj svega jednom napustili s trima bodovima u džepu.

19:06h
0
Foto: Ivan Balija
Ilustracija // Foto: Ivan Balija

Slaven Belupo na Gradskom stadionu Ivan Kušek Apaš danas je, u sklopu 12. kola HT Prve lige ugostio Hajduk. Da Splićanima Koprivnica ne leži, znalo se prije susreta. Posljednjih šest puta podravski kraj svega su jednom napustili s trima bodovima u džepu. Danas su, međutim, to učinili drugi put.


Tomislav Stipić u početnih 11 uvrstio je Filipovića, van Bruggena, Božića, Soldu, Parackog, Godu, Lulića, Bačelić-Grgića, Mlinara, Glavčića i Jeffrena. S druge strane, Boro Primorac odlučio je na teren postaviti Posavca, Simića, Vuškovića, Jakoliša, Dolčeka, Caktaša, Jaira, Brnića, Jurića, Jradija i Umuta.

Premda su Farmaceuti krenuli s dva, zapravo, vezna igrača u vrhu – Jeffrenom i Glavčićem – Stipić je ubrzo morao promijeniti plan. U 6. minuti, nakon naoko običnog duela bez lopte između Bačelić-Grgića i Simića, desetka domaćina uz glasan krik završila je na travi. Par trenutaka kasnije, držeći se za potkoljenicu zatražio je zamjenu, što se i dogodio – ušao je Krstanović. O kakvoj je točno ozljedi riječ, zasad nije poznato.

U prvome dijelu nije bilo osobito izglednih prilika, tek solidnih pokušaja iz daljine ili, pak, glavom. No, utakmica je bila prekidana pa je glavni sudac utakmice Ivan Bebek prvo poluvrijeme produžio za četiri minute. U jednoj od tih dodatnih, kapetan Caktaš ubacio je u kazneni prostor, Umut skočio i zabio za vodstvo Hajduka, 0-1, rezultat s kojim se i otišlo na odmor.

Novi pogodak na Apašu viđen je u 56. minuti. Ponovno je ubacio Caktaš, samo što ovoga puta nije pronašao suigrača. Lopta se, naime, nespretno odbila od nogu Solde te prevarila vratara Filipovića koji je nije stigao zaustaviti na putu do mreže. Kako je situacija bila neizvjesna glede mogućeg zaleđa, tako je VAR soba situaciju provjeravala više od pet minuta. Konačna presuda – pogodak i 0-2. Spomenimo kako je u trenucima pogotka na travnjak doletjelo nekoliko baklja ubačenih od osoba iza ograde, uzevši u obzir da pristup tribinama nije dopušten zbog epidemiološke situacije.

Stipićeva momčad nije uspijevala stvoriti priliku. Hajduk je i dalje napadao, tražeći treći pogodak. Nije ga pronašao, kao ni kapetan Paracki kada se u 82. minuti prekrasno, jednim potezom, riješio svojega čuvara, pucao u desni kut, a Posavec zaustavio loptu i spriječio promjenu rezultata.

Slaven Belupo nalazi se na sedmome mjestu s 11 bodova. Hajduk je, s druge strane, ovim bodovima skočio peto mjesto s 14 bodova.

HT Prva liga, 12. kolo, subota 21. studenog, 17.05 sati, Gradski stadion Ivan Kušek Apaš:

Slaven Belupo – Hajduk 0-2 (0-1)

čitam...