Parlamentarni izbori

Portal ePodravina.hr provodi veliku anketu za drugu izbornu jedinicu

09:46h
0
Foto: Mario Kos
Ilustracija // Foto: Mario Kos

U velikoj anketi zastupljene su sve liste druge izborne jedinice na predstojećim izvanrednim parlamentarnim izborima, a reprezentativnim uzorkom glasova moći ćemo predvidjeti rezultate za ovu izbornu jedinicu i vidjeti kako dišu građani.

Izbori za Hrvatski sabor čekaju nas 11. rujna, a prije nego što svoj glas upišete na glasački listić, možete ga upisati u našu anketu.

U velikoj anketi zastupljene su sve liste u drugoj izbornoj jedinici na predstojećim izvanrednim parlamentarnim izborima, a reprezentativnim uzorkom glasova moći ćemo predvidjeti rezultate za ovu izbornu jedinicu i vidjeti kako građani dišu. Uz svoj ‘glas’, uz anketu možete ostaviti i svoj komentar na izbore ili pak kandidate.

Naime, očekuje se da će ovi izbori biti jedni od najneizvjesniji dosad. Već će tradicionalno glavna bitka za glasače biti između HDZ-a i SDP-a, odnosno novoformirane Narodne koalicije. Tu su još i MOST, Živi zid i druge stranke koje svojim djelovanjem zasigurno mogu oteti dio glasačkog tijela najvećima.

Podsjetimo, na prošlim izborima u studenom 2015. godine u drugoj izbornoj jedinici HDZ s partnerima u Domoljubnoj koaliciji odnio je vrlo tijesnu pobjedu s 33,35 posto glasova i time osvojio šest mandata, dok je SDP s partnerima u koaliciji Hrvatska raste prikupio 32,49 posto glasova te time osvojio pet mandata. MOST je dobio dva mandata u Saboru iz druge izborne jedinice, dok je Bandić Milan 365 osvojio jedan mandat.

Kakvi će biti rezultati 11. rujna i što nas sve očekuje tijekom kampanje još ćemo vidjeti, a rezultate velike ankete objavit ćemo u tjednu prije samih izbora.

čitam...
Loading...