nagradnjača

Portal ePodravina vas vodi na izložbu genijalnog Salvadora Dalija, ne propustite ovu idealnu priliku

I kako bi Dali rekao: Ponašaš li se kao genij, genijem ćeš i postati!

15:30h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

U Muzeju Grada Đurđevca u utvrdi Stari grad u Đurđevcu, nakon Picassove i Chagallove otvorena je u izložba djela legendarnog umjetnika Salvadora Dalija.

Riječ je izložbenom projektu Recepti za besmrtnost Salvadora Dalija iz privatne kolekcije R. Mayera, Kunstgalerien Böttingerhaus iz Bamberga.

Dali je jedan od vodećih nadrealista čiji opus obuhvaća razdoblje gotovo cijelog 20. stoljeća. Izložbom su obuhvaćena 123 djela – grafički radovi, litografije u boji, drvorezi u boji, radovi u tušu, suhoj igli i olovci, akvarelu, akvatinti, gvašu, plakati i tapiserije.

Osim što izložba pruža uvid u likovni opus umjetnika, njegovim načinom interpretacije uvodi nas i u umjetnički pravac nadrealizma koji je obilježio likovnu scenu polovicom 30-tih godina 20. stoljeća. Ovom nadasve plodonosnom umjetniku omiljena tema razgovora bila je  kako postati genijem.

Muzej Grada Đurđevca upravo zbog ovih velikih izloži postao je omiljena kulturno-turistička destinacija. Do mjeseca svibnja, ovaj mali muzeju posjetilo je čak 7500 posjetitelja.

Izložba Recepti za besmrtnost ostaje otvorena do 31. listopada 2019. godine.

I kako bi Dali rekao: Ponašaš li se kao genij, genijem ćeš i postati!

Darujemo vam tri puta po dvije ulaznice za izložbu Salvadora Dalija Recepti za besmrtnost, detalje potražite na našem Facebook profilu. Sretno!

 

čitam...
Loading...