svečano obilježavanje

Portal ePodravina želi vam sretan Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, te Dan hrvatskih branitelja

Na taj način odaje se počast svim hrvatskim braniteljima koji su dali svoj život za domovinu te se prisjeća vojno-redarstvene operacije Oluja.

12:00h
0
Foto: Matija Gudlin

Cijela Hrvatska danas slavi Dan pobjede i domovinske zahvalnosti. To je praznik koji Hrvatska slavi kao spomen na pobjedu u tijekom rata u Hrvatskoj.


Hrvatska vojska na današnji je dan 1995. godine u vojno-redarstvenoj akciji Oluja oslobođen Knin. Dan se obilježava podizanjem zastave na kninskoj tvrđavi, prisjećajući se tako istog čina 1995. godine, te prigodnim programom. U raznim drugim hrvatskim gradovima i općinama organiziraju se priredbe, programi i koncerti.

U našoj županiji počast braniteljima odana je u petak.

Isto tako, danas se obilježava Dan hrvatskih branitelja. Uvedeno je to 2008. godine. Na taj način odaje se počast svim hrvatskim braniteljima koji su dali svoj život za domovinu te se prisjeća vojno-redarstvene operacije Oluja.

Svima vama od srca čestitamo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Uživajte u lijepom danu sa svojom obitelji u slobodnoj državi Hrvatskoj.

čitam...