Žitarice

Pošeo je otkup pšenice, a a pristup Podravkinim silosima moguć je samo iz ulice Ivana Česmičkog

Nije moguće formiranje kolone traktora na Ivanjskoj cesti u Koprivnici. Kako bi se spriječilo zaustavljanje vozača traktora na kolniku rečene ulice postavljeni su i odgovarajući prometni znaci.

09:37h
0
Foto: Martina Maloča

U utorak je započeo otkup pšenice i ostalih žitarica u silose. Kao i svake godine veliki broj poljoprivrednih proizvođača svoj urod će predati u silose TD „Podravka“ koji se nalaze u Pavelinskoj ulici u Koprivnici.

Kako bi se izbjeglo usporavanje normalnog toka prometa i spriječilo događanje prometnih nesreća pristup silosima biti će omogućen samo iz Ulice Ivana Česmičkog u Koprivnici. U toj ulici djelatnici nadležni za ceste postavili su odgovarajuću prometnu signalizaciju pomoću koje je određen dio kolnika za kolonu traktora kojima će se žito prevoziti u silose, ali i pomoću koji će ostali vozači biti upozoreni na istu.

Nije moguće formiranje kolone traktora na Ivanjskoj cesti u Koprivnici. Kako bi se spriječilo zaustavljanje vozača traktora na kolniku rečene ulice postavljeni su i odgovarajući prometni znaci.

Policijski službenici Postaje prometne policije će tijekom trajanja otkupa žita vršiti pojačani nadzor prometa u Ulici Ivana Česmičkog i okolnim ulicama kako bi osigurali normalno odvijanje prometa. U slučaju potrebe policijski službenici, ili pripadnici Jedinice prometne mladeži grada Koprivnice, vršiti će i tjelesnu regulaciju prometa.

Osim otkupa u silose TD „Podravke“ u Koprivnici, otkup će se vršiti i u ostalim mjestima našeg postajnog područja.

Poruka iz policije

Molimo vozače traktora da u blizini otkupnih stanica poštuju privremeno postavljenu signalizaciju, a prilikom formiranja kolone parkiraju svoja vozila bliže desnoj strani kolnika. Pozivamo sve sudionike u prometu da poštuju privremeno postavljenu prometnu signalizaciju te da postupaju sukladno znacima koje im, prilikom tjelesne regulacije prometa, daju policijski službenici. Kako se u narednom razdoblju očekuje povećana frekvencija traktora i njihovih priključnih vozila te kombajna u prometu opetovano upozoravamo vlasnike da vozila moraju biti tehnički ispravna, registrirana, imati važeću prometnu dozvolu i biti osigurana. Vozače traktora pozivamo da ne konzumiraju alkoholna piće prilikom dolaska na mjesto otkupa ili tijekom čekanja u koloni na predaju žita.

Ostale vozače, posebice vozače osobnih automobila, upozoravamo da prilagode vožnju novonastalim uvjetima na prometnicama, odnosno da smanje brzinu kretanja vozila pri kretanju ulicama na kojima je omogućeno čekanje proizvođačima na predaju žita u silose i da ne upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola, kako se ne bi ponovile tragedije iz prijašnjih godina.

Policijski službenici će na području cijele Policijske uprave pojačano nadzirati vozače traktora i vozila te će uočene prekršaje sankcionirati.