Mjesec hrvatske knjige

Posjetitelje Knjižnice Fran Galović čeka Večer koprivničkih krimića s nagrađenim mladim autorima

Cilj natječaja je bio potaknuti literarno stvaralaštvo o Koprivnici te kasnije po motivima najboljih priča omogućiti organizaciju književnih šetnji.

11:34h
0
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Na samom početku ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige u utorak u 18 sati održat će se Večer koprivničkih krimića u Knjižnici i čitaonici Fran Galović Koprivnica.


Tom prigodom javnosti će biti predstavljeni autori kratkih kriminalističkih priča koji su nagrađeni na kreativnom natječaju Koprivnički krimić. Publika će imati priliku saznati nešto više o nagrađenim pričama čija je radnja smještena u grad Koprivnicu, na koprivničke ulice i u koprivničke kvartove.

– Prva nagrada pripala je Zoranu Odžiću iz Koprivnice za priču Kradljivci stripova (poklon bon za jednodnevni izlet za dvije osobe agencije Marbis tours), druga nagrada Hrvoju Šijaku iz Koprivnice za priču Pod crkvenim zvonom (poklon bon od 300 kn agencije Silvija turista), treća nagrada Ivani Norac iz Čeminaca za priču Ne možeš pobjeći (poklon bon za tri knjige izdavačke kuće Šareni dućan) te utješna nagrada Martini Kobaš iz Koprivnice za priču H.D.R. (platneni ruksak i bookmarkeri Mitska bića – digitalna priča Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica) – kažu iz Knjižnice.

Cilj natječaja je bio potaknuti literarno stvaralaštvo o Koprivnici te kasnije po motivima najboljih priča omogućiti organizaciju književnih šetnji i tako doprinijeti novom vidu koprivničkog kulturnog turizma.

čitam...