Postao član stranke

Ivica Suvalj: Osjećam da je u Mreži ekipa s kojom mogu konstruktivno raditi za Koprivnicu

S današnjim danom Ivica Suvalj, donedavno nezavisni član za Gradsko vijeće Koprivnice postao je dio stranke Mreža nezavisnih lista, ogranak Koprivnica. Razlog ulaska u stranku objasnio je na održanoj konferenciji za medije.

10:30h
0
Ivica Suvalj i Miljenko Flajs // Foto: Dina Ivačić

S današnjim danom Ivica Suvalj, donedavno nezavisni član za Gradsko vijeće Koprivnice postao je dio stranke Mreža nezavisnih lista, ogranak Koprivnica te će u sastavu te stranke djelovati u radu vijeća. Razlog ulaska u stranku objasnio je na održanoj konferenciji za medije.

– S obzirom na to da sam bio nezavisni nositelj liste za gradsko vijeće ispred te stranke, imao sam prilike surađivati s kvalitetnom ekipom koja mi je puno pomagala te s njima želim raditi i dalje. Osjećam da je to ekipa s kojom mogu konstruktivno raditi za Koprivnicu. Oni koji su dali glas meni kao nezavisnom kandidatu vjerujem da su to učinili i zato što su simpatizeri stranke – kazao je Ivica Suvalj.

One odluke gradskih vlasti koje će biti dobre za Koprivnicu, podržavat će. Za one koje će smatrati lošima, nastojat će ponuditi kvalitetno rješenje.

– Moram reći da su krenuli sastanci za sastavljanje odbora i već se na početku pokazalo da je gradska vlast zatvorena i dijeli na naše i vaše. Konkretno, dali su nam nepošten omjer u odborima za gospodarstvo, financije i prosvjetu. Nude nam omjer 5:2 za što smatram da nije pošteno. Njih ima 11, a nas 10, kad ubrojite nezavisne Danijelu Glavosek Kovačić i Antonija Grgića. Treba uzet u obzir da nitko nije kontra već da svi želimo raditi za dobrobit građana našeg grada – istaknuo je Suvalj.

Inače, koprivnički ogranak stranke potpisao je jučer sporazum s gradskim HDZ-om o suradnji u gradskom vijeću.

– Oformljen je zajednički Klub Mreža i HDZ u kojem će djelovati sedam vijećnika. To je stara – nova oporba, kao što je i najavljivano kroz lokalne izbore. Nećemo činiti ono što se događa SDP-u i njegovim partnerima, a to je obećavati i ne ostvarivati. Već sad se može vidjeti da su svi otvoreni radovi tijekom izbora stali te da se jedino čuju pile iz Pametne ulice – oštar je Miljenko Flajs.

Svojim će radom u iduće četiri godine nastojati senzibilizirati javnost da gradu trebaju promjene i stabilnost, pogotovo kad je riječ o proračunu.

– Odgovorno tvrdim da će prije 12 mjeseca biti rebalans proračuna i to će biti već četvrti ove godine. Treba novac od prodaje plina ugraditi u proračun koji će onda iznositi 220 milijuna kuna. To je teška megalomanija. Cijelo ćemo vrijeme podsjećati na sva obećanja koja su dali, nećemo im dati spavati – oštar je Flajs.

čitam...