REAKCIJA GRAĐANA

Potaknuti slučajem ministrice Podravci pohrlili provjeriti valjanost vozačke, Dijana Žagar: Svatko mora voditi računa o svojim dokumentima

Svatko mora voditi računa o svojim osobnim dokumentima. Kako za osobnu iskaznicu, tako i za vozačku, odnosno sve dokumente koji imaju rok važenja, rekla je Žagar.

17:00h
0
Foto: Matija Gudlin
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Događaji s lakšim ili težim negativnim posljedicama najčešći su povod koji ljude motivira na akciju. Tako je, nažalost, i u slučaju nedavne nesreće u kojoj je ministrica regionalnog razvoja Gabrijela Žalac automobilom, s nevažećom vozačkom dozvolom isteklom u lipnju 2016. godine, naletjela na djevojčicu.

Za brojne je hrvatske građane to bio razlog odlaska u Policijske uprave kako bi provjerili valjanost svojih dokumenata, a duži redovi i veći obim posla koji su službene osobe u policiji morale odraditi zabilježen je posljednjih dana i na području Koprivničko-križevačke županije.

– Zabilježen je dolazak većeg broja ljudi. Bilo je građana koji su došli upravo s namjerom da, nakon toga događaja, provjere svoje vozačke te su utvrdili da su im istekle. Pojačani su zahtjevi za izdavanjem vozačkih dozvola – kazala je glasnogovornica PU koprivničko-križevačke Dijana Žagar.

Foto: Ivan Balija
Dijana Žagar // Foto: Ivan Balija

– Neki ljudi baš su naglasili kako je spomenuti događaj bio razlog njihova dolaska. Otkako je Ministarstvo unutarnjih poslova dalo izjavu, broj izdavanja pojačan je na nivou cijele države, ne samo kod nas – objasnila je Žagar.

Glasnogovornica je, k tome, potvrdila kako ne postoji evidencija vozačkih dozvola koje su istekle.

– Svatko mora voditi računa o svojim osobnim dokumentima. Kako za osobnu iskaznicu, tako i za vozačku, odnosno sve dokumente koji imaju rok važenja – rekla je.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW