prva od pet dvorana

Potpisan je ugovor o izgradnji školske sportske dvorane u Sv. Ivanu Žabnom, Koren: Uvelike će unaprijediti životni standard na ovom prostoru

Dvorana će biti multifunkcionalna i po cijeloj površini će imati podno grijanje, a izgradit će se prema sistemu ključ u ruke , pojasnio je Biljan.

15:28h
0

Župan Darko Koren i načelnik općine Sveti Ivan Žabno Nenad Bošnjak, s tvrtkom Radnik potpisali su ugovor o početku izgradnje školske sportske dvorane


U prostorijama Općine Sveti Ivan Žabno danas je održano svečano potpisivanje Ugovora o izgradnji školske sportske dvorane Osnovne škole Grigor Vitez.

Ugovor su ispred nositelja i naručitelja ovog vrijednog projekta potpisali župan Darko Koren i načelnik Općine Nenad Bošnjak te u ime izvođača radova članovi Uprave tvrtke Radnik d.d. Mario Biljan i Marko Katanović.

Ovo je prvi potpisan ugovor u sklopu Programa izgradnje školskih sportskih dvorana u pet općina Koprivničko-križevačke županije, kojim će Županija, u suradnji s jedinicama lokalne samouprave, izgraditi moderne i multifunkcionalne dvorane u općinama Sveti Ivan Žabno, Sveti Petar Orehovec, Rasinja, Kloštar Podravski i Kalinovac.

Župan Koren je prilikom potpisivanja ugovora iskazao veliko zadovoljstvo što je započela
realizacija kapitalnih projekata koji će osim osiguranja adekvatnih uvjeta za učenike značajno povećati standard života te dati poseban impuls u razvoju cjelokupne društvene zajednice.

–  Općina je jedna od najvećih u županiji po broju stanovnika i učenika i to je bio jedan od kriterija kojim smo se vodili birajući sredine u kojima će se graditi dvorane. Učenicima i stanovnicima ovog kraja potrebna je moderna i multifunkcionalna dvorana, koja će uvelike unaprijediti životni standard na ovom prostoru. Projekt je koncipiran na način da Općina i Županija zajednički sudjeluju s po 50 posto udjela u ovoj investiciji, a ukupno gledajući radi se o investicijskom ciklusu od preko 70 milijuna kuna, kojim će se izgraditi pet školsko-sportskih dvorana, tako da je ovo jedna od najvećih investicija u školstvo u našoj županiji – rekao je Koren.

Načelnik Bošnjak rekao je kako već dugo čekaju na taj projekt.

– Ponosan sam i zahvalan što je naša Općina prva koja je uspjela provesti ovaj projekt do samog kraja, odnosno do potpisa ugovora o početku radova na izgradnji dvorane – kazao je načelnik Bošnjak.

Ispred tvrtke Radnik obratio se član Uprave Mario Biljan koji je kazao kako je objekt projektiran kao dvodijelna dvorana površine 1400 kvadratnih metara, 11 metara visine, čelične konstrukcije i A energetskog razreda.

– Dvorana će biti multifunkcionalna i po cijeloj površini će imati podno grijanje, a izgradit će se prema sistemu ključ u ruke – pojasnio je Biljan.

Sveukupna investicija iznosi 14.741.584,00 kuna, uvođenje u posao obavit će se upisom u građevinski dnevnik najkasnije u roku 10 dana od dana potpisa ugovora, a rok
za završetak ugovorenih radova je 14 mjeseci.

Nakon svečanog dijela župan je sa suradnicima obišao gradilište buduće dvorane te novoizgrađeni dječji vrtić koji je u završnoj fazi. U novom objektu vrijednom preko 7.5
milijuna kuna obavljat će se djelatnost predškolskog odgoja i obrazovanja te skrbiti o djeci rane i predškolske dobi od navršene tri godine život do polaska u osnovnu školu. Polaznici dječjeg vrtića će biti raspoređeni u tri vrtiće skupine, a objekt će moći primiti sveukupno 60-tak vrtićaraca.

čitam...