ZAHTJEVNI RADOVI

Potpisan posljednji ugovor, počinju radovi na kompletnoj Aglomeraciji Đurđevac, Virje, Ferdinandovac i Podravske Sesvete

Cilj projekta spomenute Aglomeracije je svim građanima osigurati dostupnost pitke vode i sustava zbrinjavanja otpadnih voda odnosno zaštita okoliša i vodnih resursa kojima ovo područje obiluje

14:49h
0

Danas je u Đurđevcu održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen dosadašnji napredak projekta Aglomeracije te potpisani Ugovori za radove na vodoopskrbi i odvodnji Općine Ferdinandovac. Isto tako, okupljeni su obaviješteni o potpisanim ugovorima za radove na vodoopskrbi i odvodnji Općine Novigrad Podravski i Virje te početku radova na vodoopskrbi i odvodnji Đurđevca. Svi nabrojani radovi odvijaju se u okviru Projekta Izgradnja vodnokomunalne infrastrukture aglomeracija Đurđevac, Virje, Ferdinandovac i Podravske Sesvete. 

Direktor Komunalija Tomislav Kolarić uvodno je prezentirao što se do sada konkretno i odradilo nakon čega se pristupilo potpisivanju ugovora za radove na području Općine Ferdinandovac.

Ugovor je ispred izvođača radova Bistre Đurđevac potpisao direktor Krešimir Habijanec koji je pojasnio detalje vezane uz radove koji će se od proljeća provoditi na području Općine Ferdinandovac. Na tom će terenu biti postavljeno 486 priključaka. Dio njih, oko 280, pripada Novom Virju.

Tomislav Kolarić i Krešimir Habijenec // Foto: Sonja Badalić

– Imamo oko 6,8 kilometara ukupne kanalizacije, od toga je 6,4 tlačno gravitacijski vodovod, dvije crpne stanice, predviđeno je izvođenje jednog okna za regulaciju tlaka na postojećoj mreži u svrhu izjednačavanja tlakova na vodoopskrbnom sustavu – pojasnio je Habijanec te kazao kako današnjim potpisom ugovora kreću aktivnosti vezane na pripremu projektne dokumentacije, a radovi će u Ferdinandovcu krenuti na proljeće. Habijanec je kazao kako će se potruditi da radovi budu gotovi i prije roka, a iskoristio je priliku kako bi mještane zamolio za strpljenje jer će na terenu biti velika mehanizacija, koja će u pojedinim momentima i na pojedinim lokacijama otežavati promet.

– Danas počinjemo radove na grupi vezanoj za aglomeraciju Đurđevac, u Škurdijevoj ulici postavljamo cijevi promjera 1400, 1200 i 800 koje se koriste kao retencija kod oborina i mogu primiti velike količine oborinske vode – kazao je Habijanec.

Cilj projekta spomenute Aglomeracije je svim građanima osigurati dostupnost pitke vode i sustava zbrinjavanja otpadnih voda odnosno zaštita okoliša i vodnih resursa kojima ovo područje obiluje. Danas su potpisani i posljednji ugovori što znači da je krenula izgradnja kompletne Aglomeracije.

Gradonačelnik Hrvoje Janči // Foto: Sonja Badalić

Gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči ocijenio je projekt pravim rješenjem za zadržavanje stanovništva na ruralnom terenu u gradu, ali i okolici Đurđevca, dok se izgradnjom kanalizacije i sustava odvodnje čuva pitka voda za buduće generacije. Gradonačelnika veseli i činjenica da će ova građevinska aktivnost u iduće tri godine području grada i okolice donijeti puno toga dobroga. Janči je ovom prilikom zahvalio svima uključenima u projekt, a posebice bivšem saborskom zastupniku, predsjedniku gradskog Vijeća Željku Lackoviću i zamjeniku generalnog direktora Hrvatskih voda Davoru Vukmiriću što su, kada je bilo vrijeme, prepoznali važnost projekta i uspjeli ga progurati do realizacije.

Načelnica Sektor za projekte iz područja vodnoga gospodarstva pri Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Karmen Cerar kao i Davor Vukmirić poželjeli su izvođačima puno uspjeha u radu.