ZDRAVSTVENE USTANOVE

Potpisan ugovor kojim će se pomoći liječnicima u rješavanju stambenog pitanja, Koren: Želimo ih motivirati da ovdje žive i rade

Kredit je namijenjen rješavanju stambenih potreba liječnika u kontekstu kupovine stana ili kuće, izgradnje, adaptacije ili proširenja objekta i refinanciranja postojećeg kredita. Iznos subvencioniranog dijela bit će od 100 tisuća do 500 tisuća kuna.

14:38h
0
Foto: Koprivničko-križevačka županija

Novi Ugovor o poslovnoj suradnji za odobravanje stambenih kredita liječnicima zaposlenima u zdravstvenim ustanovama kojima je osnivač Koprivničko-križevačka županija potpisan je danas u Županijskoj upravi.

Svoj potpis na njega stavili su župan Darko Koren i direktor Poslovnog centra OTP banke Hrvatska d.o.o. Dražen Štrok. Podsjetimo, prvi odgovor potpisan početkom listopada odnosio se na suradnju Županije s poslovnim bankama u sklopu provedbe mjera subvencioniranja dijela redovnih kamata.

Koren kaže kako je mjera pokazatelj aktivnog uključivanja Županije u rješavanje problema zdravstvenog sustava i stvaranja boljih uvjeta za liječnike uz povećanje standarda na županijskom području.

Foto: Koprivničko-križevačka županija

– Mjera prati potrebe zdravstvenog sustava koji zbog odljeva radne snage prolazi kroz izazovno razdoblje te vjerujem kako će uvjeti koje će stvoriti Županija i poslovne banke uvelike pomoći da se negativni trend odlazaka liječnika prekine. Želimo motivirati liječnike da ovdje žive i rade te se nadam da će se velik broj njih javiti i iskoristiti pogodnosti. Nedavno smo imali i prvo potpisivanje zahtjeva što je pokazatelj da smo na pravom putu – kazao je župan.

Štrok je iskazao zadovoljstvo ovakvom vrstom pomoći.

– Rado smo se uključili, posebice ako znamo kroz što naše zdravstvo trenutno prolazi. Nastojat ćemo biti podrška i ponuditi dobre uvjete za liječnike – dodao je Štrok.

Dodajmo kako je kredit namijenjen rješavanju stambenih potreba liječnika u kontekstu kupovine stana ili kuće, izgradnje, adaptacije ili proširenja objekta i refinanciranja postojećeg kredita. Iznos subvencioniranog dijela bit će od 100 tisuća do 500 tisuća kuna.

Foto: Koprivničko-križevačka županija

čitam...