RAVNATELJI

Potpisan ugovor o povezivanju ustanova, M. Hanžeković: Željeli smo ojačati zaštitu pacijenata u slučaju odlaska liječnika

Zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić naglasio je ulaganje u zdravstveni sustav kao jedan od prioriteta županije.

10:10h
0
Foto: Koprivničko-križevačka županija

Ravnatelji Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije, Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije i Opće bolnice Dr. Tomislava Bardeka danas su potpisali Ugovor o funkcionalnoj integraciji zdravstvenih ustanova radi organiziranja obavljanja djelatnosti hitne medicine.

Ugovorom će se omogućiti suradnja zdravstvenih ustanova s ciljem organiziranja i djelotvornijeg obavljanja djelatnosti hitne medicine u županiji te otvoriti mogućnost zdravstvenim radnicima zdravstvene ustanove da pod određenim uvjetima rade u drugoj zdravstvenoj ustanovi.

Ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije i koordinatorica projekta Mirjana Hanžeković pojasnila je kako će biti moguće organizirati dolazak i rad liječnika iz druge zdravstvene ustanove i tako osigurati pravovremeno i kvalitetno zbrinjavanje hitnih pacijenata.

– Ovim Ugovorom željeli smo ojačati zdravstvenu zaštitu pacijenata u slučaju odlaska liječnika ili privremenog nedostataka kadra te pojačati suradnju koju smo ranije definirali ugovorima o poslovnoj suradnji u zdravstvenim ustanovama – kazala je M. Hanžeković

Foto: Koprivničko-križevačka županija

U slučajevima nedostatka kadra, tvrdi, dopunskim radom su i ranije organizirali rad liječnika i drugih zdravstvenih djelatnika u pojedinoj ustanovi.

– Funkcionalnom integracijom pokušat ćemo sklopiti posebne ugovore s liječnicima opće medicine kako bi, u slučajevima kad timovi hitne medicinske službe budu na terenu, a u ambulantu dođe hitni pacijent, mogli pomoći u brzim i adekvatnim zbrinjavanjem – objasnila je.

Zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić naglasio je ulaganje u zdravstveni sustav kao jedan od prioriteta županije.

– Kao što smo najavili, ova je godina obilježena ulaganjima u zdravstveni sektor. Projektom POZDRAV osigurali smo preko osam milijuna kuna za primarnu zdravstvenu zaštitu, kompletno smo obnovili vozni park Zavoda za hitnu medicinu, nastavljamo s projektom specijalističko-konzilijarne zaštite u Križevcima i Đurđevcu, a svakako treba izdvojiti i 47 milijuna kuna vrijedan projekt dnevne bolnice u koprivničkoj Općoj bolnici – izjavio je Ljubić.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i ravnateljica županijskog Doma zdravlja Marija Krajina, ravnatelj koprivničke Opće bolnice Mato Devčić te pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja.

čitam...
Loading...