vrijedan projekt

Potpisan ugovor o rekonstrukciji dječjeg vrtića Loptica, Jakšić: U sljedećoj godini u odgoj i obrazovanje uložit ćemo 10 milijuna kuna

Opsežna rekonstrukcija montažne zgrade dječjeg vrtića Loptica u Koprivnici kroz projekt Public pROcureMent of INnovation boosting greEN growTh in MED area (akronim PROMINENT MED) provodi se u sklopu programa Interreg Mediterranean, a koji je sufinanciran kroz Europski fond za regionalni razvoj

11:25h
0
Foto: Jurica Karan

Grad Koprivnica je u suradnji s REA Sjever krajem 2016. godine započeo s provođenjem međunarodnog EU projekta Prominent MED čiji je cilj provesti projekte cjelovite obnove zgrada u četiri partnerske zemlje (Hrvatskoj, Italiji, Portugalu i Španjolskoj) korištenjem relativno novog postupka javne nabave inovacija. U Hrvatskoj će projekt biti proveden u suradnji s Dječjim vrtićem Tratinčica.

Cilj ovog pilot projekta je isporučiti inovativno rješenje za vanjsku, unutarnju, energetski učinkovitu i funkcionalnu rekonstrukciju zgrade te će Grad Koprivnica u 2019. godini implementirati osmišljeno rješenje na montažnoj zgradi dječjeg vrtića Loptica u Koprivnici.

– „Kao Grad jako volimo pokazivati i naglašavati svoju snažnu komponentu koja je okrenuta prema najmlađima i sigurno je lijepo kad se možemo pohvaliti dizanjem materijalnih prava našim odgajiteljicama i brojem obrta dadilja. Uz najniže cijene vrtića u Republici Hrvatskoj, uveli smo i popust na drugo dijete te besplatan smještaj za treće dijete iz obitelji. Za ovu i iduću godinu smo najavili značajna ulaganja u odgojno – obrazovne institucije, a već sada možemo reći da se radi o iznosu većem od 10 milijuna kuna. Dječji vrtić Loptica nam je izuzetno važan jer je u samome centru grada, a isto tako u zadnjih 38 godina nije bilo značajnih ulaganja u taj objekat – izjavio je prilikom potpisivanja Ugovora gradonačelnik Mišel Jakšić.

Foto: Jurica Karan

Za izvođača radova odabrana je zajednica ponuditelja Termika Ružić j.d.o.o. – obrt Mijatović – Desing d.o.o. koja će radove provesti na način “projektiraj i gradi“. “Projektiraj i gradi” znači da Grad Koprivnica ovim postupkom nabavlja:

  • pružanje usluga projektiranja Glavnog projekta unutarnje i vanjske rekonstrukcije
  • izvođenje radova opsežne rekonstrukcije prema izrađenom Glavnom projektu unutarnje i vanjske rekonstrukcije te projektantskom troškovniku.

Projektirane i izvedene mjere će značajno poboljšati energetsku učinkovitost, funkcionalnost instalacija, kvalitetu uvjeta za boravak, igru i učenje djece te produljiti vijek trajanja zgrade.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 2.212.164,00 kuna bez PDV-a, a s PDV-om iznosi 2.765.205,00. Grad Koprivnica u projektu sudjeluje sa 46 % vlastitih sredstava, a 54 % sredstava je osigurano iz projekta Prominent MED.

Foto: Jurica Karan

Rok izvođenja radova je 31. kolovoza 2019. godine, nakon čega će vrtić biti spreman početi sa radom.

Na zgradi vrtića bit će sanirane sve instalacije vodovoda i sanitarni čvorovi, napravit će se energetski učinkovitija fasada, stolarija i izolacija, ugradit će se prozirni elementi u nadstrešnice kako bi se dobilo više dnevnog svjetla, ugradit će se didaktička sredstva na novu fasadu, sanirat će se oštećeni unutarnji pregradni zidovi, zamijeniti podovi i rekonstruirati kotlovnica i sustav tople vode. Isto tako, ugradit će se ventilacija u dnevne boravke djece.

Odabrani izvođač je za obje mjere predložio prihvatljiva inovativna rješenja te će odmah nakon potpisa ugovora krenuti s projektiranjem radova. Početak radova je predviđen u lipnju 2019. godine sa završetkom najkasnije 31. kolovoza 2019.

Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan