NACIONALNA I EUROPSKA RARZINA

Potpisana je povelja kojom će Koprivnica u još jednom segmentu raditi na dostizanju energetskih i klimatskih ciljeva

Kroz program LivingLaba i električnog prijevoza BusKo, kao i kod projektiranja i izvedbe novih te kod obnove i rekonstrukcije postojećih zgrada, navode iz Grada, vode računa o obnovljivim izvorima energije i mjerama energetske učinkovitosti.

12:19h
0
Povelja dekarbonizacija
Foto: Grad Koprivnica

Zamjenica gradonačelnika Koprivnice Melita Samoborec jučer je u Zagrebu s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenje potpisala Povelju o suradnji u cilju dekarbonizacije zgrada do 2050. godine.

– Mi, potpisnici ove povelje, svjesni smo važnosti energetske učinkovitosti u sektoru zgradarstva, osobito uzimajući u obzir da se gotovo 50 posto konačne potrošnje energije u Hrvatskoj i cijeloj Europskoj uniji upotrebljava za grijanje i hlađenje, od čega 80 posto u zgradama – kazala je M. Samoborec, a prenose gradske stranice.

Tvrdi kako su predani postizanju energetskih i klimatskih ciljeva na nacionalnoj i europskoj razini. Kroz program LivingLaba i električnog prijevoza BusKo, kao i kod projektiranja i izvedbe novih te kod obnove i rekonstrukcije postojećih zgrada, navode iz Grada, vode računa o obnovljivim izvorima energije i mjerama energetske učinkovitosti.