Uloženo 1,2 milijuna kuna

Potpisani ugovori o povratu uplaćenih rata studentskog kredita

12:48h
0
Potpisivanje ugovora // Foto: Krizevci.hr

U Maloj vijećnici grada Križevaca u subotu je održano svečano potpisivanje Ugovora o načinu i uvjetima ostvarivanja prava studenata na povrat otplaćenih rata studentskog kredita.

Ovime se nastavlja praksa da se svim uspješnim studentima, s prebivalištem na području Grada Križevaca, koji u redovitom i u propisanom roku izvršavaju svoje studentske obveze i nakon završetka studija nastave prebivati na području Grada, daje mogućnost da studentski kredit pretvore u stipendiju.


– Do sada je tijekom godina na ovaj način u mlade ljude uloženo oko 1,2 milijuna kuna što se nikako ne smatra troškom, već ulaganjem u njihovu budućnost, a time i u budućnost grada – rekao je gradonačelnik Branko Hrg.

Dodao je kako je ovo specifičan ugovor koji druge jedinice lokalne samouprave još nemaju, a omogućavaju dobivanje kredita svakom studentu, bez rang lista. Ujedno, svakome tko u roku završi studij i ostane živjeti u Križevcima, on se pretvara u stipendiju.

Potpisivanju je nazočio i zamjenik gradonačelnika Tomislav Katanović kao i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Mladen Tenodi.

čitam...