Križevačka romansa

Potres u Križevcima, LGBT zajednica na nogama, SDP i HSS dočekuju Valentinovo držeći se za ruke

SDP i HSS vladali su Križevcima od 2001. do 2005. godine u prvom gradonačelničkom mandatu Branka Hrga. Ljubavne strelice uspjele su razdvojiti par koji si daje novu priliku pred očima javnosti.

12:51h
0
Podijeli objavu

Prekrasna je i romantična ljubavna priča koja se dešava jednom zaljubljenom križevačkom paru. Nakon što su razdvojeni proveli najljepše godine svog života, neočekivani i brzi povratnički seks rasplamsao je emocije i vratio crvenilo u lice hrvatskim seljacima.

Križevački SDP je godinama živio u tuzi, skupljao suze s poda dok ih nitko nije gledao, naricao za ljubavlju života. Njihova fiksacija Branko Hrg se nakon 2005. godine okrenuo prema HDZ-ovim vijećnicima koje je simpatičnim udvaranjem i dodvoranjem osvojio za duže razdoblje, a socijaldemokrati su ostali usamljena i tiha oporba koju je predstavljao Ivan Knok, tadašnji predsjednik stranke i jedan od Radnikovih dioničara koji je istovremeno lijepo poslovao s gradskim vlastima. Redovni izborni gubitnik, Knok je doveo SDP u tešku komu i bolesnu stranku na aparatima koju sad pokušava revitalizirati Ivan Majdak.

Marijan Vuković uspio je dočekati svojih pet minuta slave, postati prvi čovjek gradskog HSS-a nakon toliko godina, sreća mu se definitivno osmjehnula. Ili jednostavno za politiku treba imati vremena jer povijest se uistinu ponavlja. Stara ljubav vraća se na velika vrata.

Kao gotov čin nameće se koalicija ovih dviju stranaka u Križevcima. SDP-u su nasušno potrebi glasači sa sela, a HSS-u glasovi gradskih umirovljenika dok oboje žele dočekati slast pobjede nad dosadašnjim političkim protivnicima koji ih godinama šiju. Bolni izbori porazi još teže padaju kad shvatite da vas je netko izdominirao u poslu kojim se bavite.

Što sada preostaje novom vodstvu križevačkog HSS-a? Vuković će brod odvesti u luku socijaldemokracije i podržati Majdaka za gradonačelnika i tim činom završit će još jedna predstava, a ishod je neizvjestan. Križevci su mala sredina, a telefon je često pokvaren, šire se lažne informacije koje u svega nekoliko dana mogu poprimiti konture jedne ozbiljne priče, pa je tako jedna od njih i moguća Vukovićeva kandidatura za gradonačelnika. Druga priča kaže je Beljak u dobrim odnosima s saborskim kolegama iz Živog Zida, Križevčani i Križevčanke, nemojte se iznenaditi ukoliko uskoro ugledate Ivana Pernara uz naše političke prvoborce.

Križevci su se jučer malo zatresli, ali potresne situacije gledamo svaki dan na ulici, od odlaska mladih ljudi u druge sredine do nevjerojatnih političkih orgija i sladostrašća. A pravi potresi tek slijede jer ušli smo u zadnjih stotinjak dana kampanje pred lokalne izbore. Neki dan je napadnuta LGBT zajednica u jednom zagrebačkom noćnom klubu, a naše patrijarhalno društvo hladnog pogleda promatra općenje svakoga dana. Čini se kako će proljeće donijeti još nekoliko akcija razmjene kaputa, palac gore za sve križevačke dobročinitelje i ljude velikog srca koji mare za društvo.

Podijeli objavu