Potroško odstupio, izbori za Radničko vijeće Podravke 12. lipnja

07:32h
0
skupina-radnika

Zdravko Potroško iz Skupine radnika odstupio je s mjesta predsjednika Izbornog odbora zaduženog za provođenje izbora za Radničko vijeće Podravke. On tvrdi kako ga je odbor želio prisiliti da potpiše nezakonitu odluku, dok iz najvećeg sindikata PPDIV-a kažu kako je njegov prijedlog glasanja putem pošte bio – nakaradan.

Na sjednici održanoj u petak, 11. svibnja, utvrđivao se datum izbora za Radničko vijeće te način glasanja. Prijedlog Skupine radnika i njihovog predstavnika Potroška da se kod glasačkih listića koji pristignu poštom u obzir uzimaju samo listići pristigli do dana prije samih izbora, nije prošao.


‘Formulacija glasi da listići trebaju doći do dana izbora, a oni su dodali još “odnosno 12. lipnja do 15 sati.” ‘, kaže Potroško. Smatra kako je to suprotno zakonu te smatra kako se htjelo isforsirati upravo ono što je dovelo do cijele situacije s ponovljenim izborima tj. pristizanje glasačkih listića nakon zakonski određenog roka.

Premalo vremena za vraćanje listića?

U PPDIV-u, najvećem sindikatu koji jedini ima dvije predstavnice u odboru, kažu kako je prijedlog Skupine radnika, koji su tražili izbore 29. svibnja, bio nakaradan; naime, tvrde da bi se glasački listići prema tom prijedlogu preporučenom poštom poslali radnicima izvan Koprivnice 24. svibnja te bi natrag trebali stići do 28. svibnja. Za svoj prijedlog kažu kako je sukladan Pravilniku o provođenju izbora za Radničko vijeće te kako je prošao savjetovanje s poslodavcem.

Nakon Potroškove ostavke predsjedanjem Izbornog odbora nastavio je njegov zamjenik Antun Zrinski iz SINPOD-a te je donešena Odluka o provođenju izvanrednih izbora za Radničko vijeće Podravke. Izbori će se održati 12. lipnja na 15 biračkih mjesta u Podravki, od 6 do 17 sati. Napomenimo i kako će Skupina radnika sada morati dati novog člana u Odbor kako bi ovaj mogao nastaviti ‘normalno funkcionirati’ s neparnim brojem članova.

 

čitam...