Potvrđena optužnica protiv Mladena Pavkovića zbog bludne radnje nad 18-godišnjakinjom

08:07h
0
Mladen Pavković // Foto: Arhiva

Mladenu Pavkoviću, 62-godišnjem novinaru i publicistu te predsjedniku Udruge hrvatskih branitelja domovinskog rata ’91. iz Koprivnice, prijeti do godinu dana zatvora. Naime, Općinski sud u Koprivnici potvrdio je optužnicu koja ga tereti da je u srpnju prošle godine počinio kazneno djelo bludne radnje nad tada 18-godišnjom djevojkom iz mjesta na sjeveru Hrvatske.

Kako je izvijestio Večernji list, djevojka je Pavkovića prijavila zato što joj je, dok je radila u njegovu izdavačkom poduzeću preko student-servisa, najprije dao da pročita njegove rukopise erotskog sadržaja, a potom ju je i pitao s koliko je muškaraca spavala. Zatim ju je zagrlio, rukom podigao glavu i poljubio je protiv njene volje.

Kad je slučaj isplivao u javnost, Pavković je tvrdio da djevojka laže, te da mu se na taj način želi osvetiti njen otac, hrvatski branitelj kojem nije osigurao pomoć koju je navodno tražio.

Pavković je čak podnio protutužbu. Međutim, prijava protiv djevojke za bludne radnje je odbačena, dok je prijava protiv oca zbog prijetnji prihvaćena te je postala pravomoćna.

čitam...
Loading...