IZVJEŠĆE

Potvrđeno 178 novih slučajeva zaraze, u Đurđevcu se danas možete cijepiti na velikom punktu

Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana, poručuju.

10:17h
0
Ilustracija // Foto: Mateo Alečković

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije objavio je kako je evidentirano 178 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Trenutno je aktivno 1185 slučajeva.

– Ozdravile su 154 osobe, na bolničkom se liječenju nalazi 70 pacijenata, od kojih je 14 na respiratoru. Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 412 uzoraka – PCR i brzim antigenskim testiranjem, sa sumnjom na koronavirus. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je potvrđena kod 14.040 osoba – kažu podaci Stožera.

U dvorani Strukovne škole Đurđevac danas će se, od 14 do 18 sati, održati akcija cijepljenja. Dostupna cjepiva su ona Pfizera, Moderne i Johnsona. Nije potrebno najaviti se, ali jest nužno ponijeti osobnu i zdravstvenu iskaznicu. Osobe koje dolaze po drugu ili treću dozu moraju pokazati i potvrdu o primitku prethodnih doza.

– Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana – poručuju.