nove brojke

Potvrđeno 87 novih slučajeva, u bolnici preminule četiri osobe

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 337 uzoraka.

10:13h
0
Drive In testiranje na koronavirus, Koprivničko sajmište // Snimio Čitatelj
Drive In testiranje na koronavirus, Koprivničko sajmište // Snimio Čitatelj

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je na području županije potvrđeno 87 novih slučaja bolesti COVID-19, a trenutno su aktivna 1132 slučaja

Ozdravila je 231 osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi 65 pacijenata, od kojih je njih 12 na respiratoru. U OB Koprivnica preminule su četiri osobe (1937., 1941., 1943. i 1953. godište) s pozitivitetom na koronavirus koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge pridružene bolesti, a jedna od njih je bila cijepljena.

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 337 uzoraka – PCR i brzim antigenskim testiranjem,  sa sumnjom na koronavirus. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je potvrđena kod 12955 osoba.

Jučer je u Križevcima provedena akcija cijepljenja protiv bolesti COVID-19 kojoj se odazvalo ukupno 506 građana, koji su primili prvu, drugu i treću dozu cjepiva. Akcije se nastavljaju tijekom ovog tjedna, prema organiziranom rasporedu.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.