stožer civilne zaštite

Potvrđeno 11 novih slučajeva bolesti COVID-19, umrle dvije osobe

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 784 slučajeva, ozdravilo je 85 osoba, a na bolničkom liječenju nalazi se 75 osoba.

09:54h
0
Dr. Draženka Vadla // Foto: Koprivničko-križevačka županija

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije izvijestio je kako je na području županije potvrđeno 11 novih slučaja bolesti COVID-19.


Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 784 slučajeva, ozdravilo je 85 osoba, a na bolničkom liječenju nalazi se 75 osoba. U OB Koprivnica preminule su dvije osobe s pozitivitetom na koronavirus (1935.g. i 1939.g.) koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge dijagnoze.

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije zabilježeno je 2700 slučajeva bolesti COVID-19, a ukupno je testirano 11124 osoba.

S obzirom na epidemiološku situaciju, odnosno povećan broj oboljelih učenika i nastavnika, kao i učenika i nastavnika u samoizolaciji, Osnovna škola Gola s današnjim danom prelazi na online model nastave, koji će trajati narednih 14 dana.

Od subote je na snazi Odluka o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprečavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja, koju je donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske.

Epidemiološka služba Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, sukladno preporuci o prioritetima za testiranje na SARS-CoV-2 Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, apelira na građane da ukoliko netko od članova njihovih obitelji ima potvrđen
pozitivitet na koronavirus, ostale članove obitelji koji razviju simptome odnosno bliske
kontakte nije potrebno testirati na početku niti tijekom samoizolacije već je dovoljno
javiti se svojem liječniku obiteljske medicine, kako bi se izbjeglo preopterećenje
zdravstvenog sustava.

Stožer civilne zaštite apelira na sve sugrađane da se do primitka rezultata testiranja pridržavaju svih epidemioloških mjera i preporuka, odnosno da ostanu kod kuće i izbjegavaju bliske kontakte, odlazak na posao, druženja ili okupljanja, bez obzira imaju li simptome ili ne te, da strogo primjenjuju socijalnu distancu, održavaju higijenski standard te koriste maske za lice u skladu s preporukama.

S obzirom na povećani broj oboljelih osoba i na intenzivnu lokalnu transmisiju koja je
prisutna na području cijele županije, pridržavanje svih mjera i  zdravstvenih uputa od
ključne je važnosti, jer samo odgovornim ponašanjem možemo smanjiti intenzitet širenje
zaraze koronavirusom te tako zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

čitam...