JEDNOGLASNO DONESENE ODLUKE

POTVRĐENO Kešer (SDP) ide u utrku za župana: Političari koji vode županiju su se umorili, nemaju snage ni novih vizija

Rekao je kako slijedi vrijeme u kojem je potrebno usmjeriti pogled u budućnost, a povijest prepustiti povjesničarima.

12:27h
0
Mladen Kešer // Foto: Sanjin Bojić

Šef koprivničko-križevačkog SDP-a i načelnik općine Kalnik Mladen Kešer potvrđen je kao stranački kandidat na predstojećim lokalnim izborima za župana Koprivničko-križevačke županije koji će se održati u svibnju 2021. godine.


Naime, Predsjedništvo i Županijski odbor SDP-a održali su 11. sjednicu. Usvojena su izvješća o radu i financijskom poslovanju stranke, kao i plan rada te financijski plan za 2021. godinu. Sve su točke usvojene jednoglasno, a najvažnija bila je, dakle, ona o kandidatu za župana na lokalnim izborima.

– Pred nama je put novog dijaloga i bitke za modernu, ponosnu i otvorenu županiju, a pri tome i za Hrvatsku, ali ne toliko otvorenu da bi obrazovali djecu za druge države u kojima će stvarati dodane vrijednosti, ne toliko otvorenu da bi naši radnici bili najamna radna snaga drugim bogatim državama, ne toliko otvorenu da bi naši poljoprivrednici bili sakupljači otpadnih strojeva s kojim ne mogu biti konkurentni na tržištu rada, ne toliko otvorenu da bi hrvatski državljani plačali kamate bankama za građane drugih zemlja te ne toliko otvorenu županiju koja će postati hrvatsko smetlište – izjavio je Kešer nakon odluke.

Mladen Kešer // Foto: Sanjin Bojić

Dodao je kako slijedi vrijeme u kojem je potrebno usmjeriti pogled u budućnost, a povijest prepustiti povjesničarima.

– Pred nama je vrijeme u kojem moramo preuzeti odgovornost za Koprivničko-križevačku županiju, jer političari koji je trenutno vode su se u najmanju ruku umorili, više nemaju snage i novih vizija kako bi našoj županiji donijeli napredak. Nažalost, oni koji vode našu županiju rješavaju problem osobne egzistencije, a to postaje opterećenje za naše građane. Stoga, najavljujem budnu i progresivnu političku 2021. godinu, punu aktivnosti u kojoj će SDP dati jasna rješenja za nacionalne i lokalne politike, godinu u kojoj će SDP predstaviti svoje kandidate za gradonačelnike, načelnike i župane, godinu u kojoj ćete imati priliku donijeti odluku o promjenama. SDP vjeruje u ispravnost odluka koje glasači donose u našim gradovima i općinama, stoga i vjerujemo da ćemo dobiti priliku upravljati s Koprivničko-križevačkom Županijom kako bi konačno građani imali društvenu i gospodarsku korist od svoje županije – rekao je Kešer.

čitam...