Strože mjere

POTVRĐENO Život nam se mijenja. Zatvaraju se kafići, kina, galerije, kazališta, teretane, gotovo sve

18:17h
0
Foto: Matija Gudlin

Kao što je jučer najavljeno, danas je Nacionalni stožer civilne zaštite objavio strože mjere prevencije širenja koronavirusa.

– Na temelju mišljenja struke donijet ćemo cijeli set mjera usmjerenih na strože mjere socijalnog distanciranja – rekao je ministar Božinović.

Od ponoći Nacionalni stožer može donositi odluke koje se primijenjuju u cijeloj Hrvatskoj.

Tako se priprema odluka kojom će se u Hrvatskoj otkazati svi javni događaji i okupkjanja, obustaviti rad za sve uslužne djelatnosti koje nisu prijeko potrebne poput teretana, saune, muzeji, knjižnice, bazeni, disko klubovi, kina, plesne škole i drugi, ugostiteljski objekti svih kategorija, osim usluga pripreme i dostave hrane i pučkih kuhinja i rad svih trgovina (osim onih s hranom, higijenskim potrepštinama i lijekovima).

Radit će trgovine s prehrambenim i higijenskim artiklima, ljekarne, benzinske, kiosci, tržnice, pekare, specijalizirane trgovine s dječjom i ortopedskom opremom i s hranom za životinje.

Neće raditi ni frizeri, kozmetičari, brijači, maseri, pedikeri i drugi, nema ni sportskih natjecanja, revija, sajmova kao ni vjerskih okupljanja.

– Nema potrebe da se stvaraju zalihe, vidite da će sve trgovine s hranom i lijekovima raditi – napominje ministar Božinović.

Puna odluka bit će poznata kada se objavi u Narodnim novinama, a vrijedi od sutra. Odluka je donesena na 30 dana.

čitam...