noć kazališta u domoljubu

POU Koprivnica vam poklanja po dvije ulaznice za predstave Kraljevna na zrnu graška i Na kavici u podne

Nakon predstave, na redu je zanimljiva kreativna radionica - Kraljevna na zrnu graška.

17:31h
0
Kraljevna na zrnu graška // Foto: Kazalište Dubrava

Noć kazališta u Domoljubu donosi dvije vrhunske predstave i to jednu za odrasle i jednu za mališane, vječni klasik, Kraljevnu na zrnu graška.

U suradnji s portalom ePodravina.hr, poklanjaju vam dvije ulaznice za svaku predstavu, a s nama možete zaigrati na Facebook profilu portala ePodravina.hr.

NOĆ KAZALIŠTA U DOMOLJUBU!
Da biste osvojili ulaznice:

*lajkajte i podijelite članak na svoj profil
*lajkajte Facebook…

Posted by Epodravina.hr on Monday, 14 November 2022

U subotu, 19. studenog, u 19.30 sati Teatar Gavran izvodi predstavu Na kavici u podne. Autor i redatelj je Miro Gavran, a glume Mladena Gavran i Vedran Komerički.

“Na Kavici u podne” je iznimno topla kazališna predstava u kojoj su glavni junaci majka i sin koji su karakterno bitno različiti. Autor je Miro Gavran, najizvođeniji hrvatski pisac u zemlji i inozemstvu nakon iznimno uspješnih obiteljskih komedija “Sladoled” i “Pivo”, u kojima je tematiziran odnos majke i kćeri, odnosno oca i sina, u ovom tekstu koji se žanrovski teško može svesti samo na dramu ili samo na komediju, na uvjerljiv način oslikava odnos majke i sina, koji kroz dva desetljeća prožive i brojne neželjene životne situacije, bivajući jedno drugome pouzdanim ogledalom, čak i u trenucima kada se razilaze u ocjenjivanju toga života. Ova nježna priča oslikava prepoznatljive junake i pruža glumcima odličan materijal za izgradnju uvjerljivih karaktera. Radnja se odvija u Zagrebu od 1988. do 2019. godine.

Ulaznice po cijeni od 55 kuna (7,29 €) možete podići u Domoljubu radnim danom od 13 do 17 sati ili rezervirati na broj telefona 222-390 te na email blagajna@pou-kop.hr.

Cijena za studente, umirovljenike te za kupovinu 6 ili više ulaznica umanjuje se za 10,00 kn (1,33 €) od redovne cijene ulaznice. Fiksni tečaj konverzije: 7,53450 kuna = 1,00 euro
Kako bismo vam omogućili brži ulazak u dvoranu „Domoljub“, molimo da rezervirane ulaznice podignete 24 sata prije održavanja predstave.

Istoga dana u 11 sati dolazi dugoiščekivana Kraljevna na zrnu graška, temeljena na priči H. C. Andersen / Antonio Gabelić, u izvedbi Dječjeg kazališta Dubrava i režiji Ive Srnec. Igraju Katarina Madirazza, Marina Stanger, Matija Major.

Koristeći predložak poznate bajke Hansa Christiana Andersena Kraljevna na zrnu graška, predstava progovara o odrastanju u uvjetima zaštite, o redu kojega svugdje mora biti, redu kojega se moramo držati i redu koji znači sigurnost. U predstavi Kraljevna na zrnu graška, kraljević odrasta pod strogim i budnim okom kraljice majke. U njihov uređeni, predvidiv, siguran i zaštićeni svijet dolazi kraljevna, a s njom i nered.
Likovi, međudjelovanjem i spajanjem dvaju svjetova i svjetonazora, uče jedni od drugih. Što mijenja unošenje nereda u utvrđeni red? Kako se uređuje nered? Može li ga se nadzirati? Postoji li sredina između jednoga i drugoga? Predstava nas, ploveći svijetom bajki, uči o vrijednostima različitih pogleda na život, popuštanju kontrole, nužnosti uvažavanja različitih mišljenja i postupaka te međusobnom oplemenjivanju koje razumijevanje različitosti donosi jednima i drugima.

Ulaznice po cijeni od 25 kuna (3,31 €) možete podići u Domoljubu radnim danom od 13 do 17 sati ili rezervirati na broj telefona 222-390 te na email blagajna@pou-kop.hr.

Cijena za studente, umirovljenike te za kupovinu 6 ili više ulaznica umanjuje se za 10,00 kn (1,33 €) od redovne cijene ulaznice. Fiksni tečaj konverzije: 7,53450 kuna = 1,00 euro
Kako bismo vam omogućili brži ulazak u dvoranu „Domoljub“, molimo da rezervirane ulaznice podignete 24 sata prije održavanja predstave.

Nakon predstave, na redu je zanimljiva kreativna radionica – Kraljevna na zrnu graška.

Povodom obilježavanja Noći kazališta, nakon predstave, održat će se kreativna radionica na kojoj će mališani izraditi svoje malo kazalište koje će moći ponijeti kući.

Radionica je namijenjena mališanima dobi od 4 godine na više, a materijali za radionicu su osigurani.

Vrijeme održavanja radionice je 12 sati, a trajat će jedan sat.

Zbog ograničenog broja potrebna je prijava na besplatnu radionicu.

Prijave možete izvršiti na e-mail: kultura@pou-kop

 

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!
Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW