Konačna odluka

Povećana je cijena ulaznica za Renesansni festival, Jakšić: Nismo zadovoljni, možemo imati manifestacije i bez ulaznica, Labazan: Odluka je za mene obvezujuća i ne želim je komentirati

Odluka Turističkog vijeća, kojemu jedinome odgovaram za svoj rad, za mene je obvezujuća i ne namjeravam je komentirati, rekao je Renato Labazan.

12:08h
0
Renesansni festival
Foto: Ivan Brkić

Vijeće Turističke zajednice donijelo je odluku o cijenama ulaznica za ovogodišnji Renesansni festival.

U četvrtak će ulaz biti besplatan, u petak je cijena ulaza pet kuna, a po novoj odluci za vikend će se naplaćivati 10 kuna za ulaz na manifestaciju. Podsjetimo, prošle je godine cijena tijekom vikenda bila pet kuna. Kao i do sada, sva četiri dana trajanja festivala djeca koja prođu kroz Koprivkova vrata imat će besplatan ulaz, a važno je naglasiti da i koprivnički i županijski obrtnici, gotovo svi, imaju mogućnost besplatnog nastupa.

– U Turističkoj zajednici grada cijele godine radi se na privlačenju novih partnera ove mega manifestacije, na osiguranju sredstava iz europskih fondova te iznalaženju drugih izvora financiranja. Jedna od mogućnosti za dodatno financiranje je i podizanje cijena ulaznica koje su do sada bile gotovo na simboličkoj razini, odnosno daleko niže u odnosu na slične manifestacije u Europi s kojima se po organizaciji, kvaliteti sadržaja i broju posjetitelja Renesansni festival može uspoređivati – stoji u priopćenju iz Turističke zajednice.

Vijeće Turističke zajednice nije prihvatilo ni prijedlog direktora Turističke zajednice Renata Labazana za veći rast cijena ulaznica, a niti stav gradonačelnika Mišela Jakšića, koji je po funkciji i predsjednik Vijeća Turističke zajednice, koji se zalagao da se cijene ne mijenjaju.

Odluka Turističkog vijeća, kojemu jedinome odgovaram za svoj rad, za mene je obvezujuća i ne namjeravam je komentirati. Uvjeren sam da će omogućiti podizanje razine sigurnosti, jer nama više nije cilj rast broja posjetitelja u jednom danu, nego njihova veća sigurnost i mogućnost kvalitetnijeg pristupa brojnim sadržajima. Primjerice najveća svjetska manifestacija u Kaltenbergu koja se održava na sličnoj veličini prostora ograničava dnevni broj posjetitelja na maksimalno 14000, a mi se nadamo da će se ovako dio posjetitelja odlučiti za posjetu u petak, kada je cijena svega 5 kuna – ističe direktor TZ Renato Labazan.

Gradonačelnik Mišel Jakšić nezadovoljan je odlukom Vijeća, no svjestan je da Grad oko toga ne može mnogo napraviti.

– Moram reći da nismo zadovoljni nikakvim poskupljenjem u Koprivnici, pa tako ni s ovim poskupljenjem ulaznica za Renesansni festival. Ako smo grad koji je desetljećima bez prireza, koji ima najnižu cijenu vode, struje, plina, a uspijevamo održati visoki komunalni standard, imati najniže cijene vrtića, sufinancirati udžbenike, imati besplatne bilježnice i stipendije, onda možemo imati i manifestacije bez ulaznica – smatra Jakšić.

Istaknuo je da po zakonu Grad Koprivnica ima samo jednog predstavnika u Turističkom vijeću i ne može diktirati tempo i smjer pojedinih manifestacija.

– Predstavnici u Turističkom vijeću, Jadranka Lakuš ispred Podravke, Anton Šalamon iz Čazmatransa, gospođa Čižmešija kao vlasnica gospodarskog objekta, gospodin Husnjak kao vlasnik turističke agenicije i gospodin Dvorski kao vlasnik Hotela Podravina, ljudi su koji su zajedno s direktorom Labazanom više u turizmu od mene. Njihova je procjena da povećanje cijene karata mora doći i na nama je da poštujemo njihov legitimitet – zaključio je gradonačelnik.

čitam...
Loading...