Povjereništvo Sindikata PPDIV Podravke // Nedostaje nam radnika u proizvodnji

11:11h
0
Sindikat PPDIV Podravke tvrdi da nedostaje radnika u proizvodnjama

Povjereništvo Sindikata PPDIV Podravke održalo je sjednicu na kojoj se raspravljalo o nekoliko tema, a jedna od njih bila je i zbrinjavanje viška radnika.

Kao što je poznato, s prvim danom ožujka Podravku je, uz isplatu stimulativne otpremnine, napustilo 200-tinjak radnika, a sindikalni povjerenici zaključuju kako bi novonastala situacija mogla dovesti do kroničkog nedostatka radnika u proizvodnim pogonima.


Napominju kako je Uprava nedavno najavila Radničkom vijeću da će se eventualne potrebe za radnicima nastojati popuniti iz unutarnjih rezervi, jer ni Uprava, a ni Nadzorni odbor još uvijek nisu zadovoljni postojećom razinom produktivnosti po zaposlenom , a također smatraju da radnici na nekim radnim mjestima imaju premalo posla.

Zbog ovih razloga Povjereništvo je dalo zadatak povjerenicima da prate što se događa u organizacijskim cijelinama iz kojih dolaze te da vode brigu o svojim članovima sindikata.

– Moguće je da pojedinim članovima sindikata također ponude premještaj uz aneks ugovora o radu ili otkaz ugovora s ponudom novog s izmijenjenim uvjetima. S toga smo povjerenicima dali zadatak da prije potpisivanja bilo kakvog dokumenta dobivenog od poslodavca, radnika upute na razgovor u sindikalnu podružnicu kako bi mu se pojasnila njegova situacija, sva prava i mogućnosti, ali i rizici u slučajevima ako ponuđene poslove ne misli prihvatiti – poručili su iz Povjereništva.

Također, na sjednici je Povjereništvo donijelo odluku o darivanju svojih članova za Uskrs, a kako su napomenuli, praznih ruku neće ostati ni ostali radnici Podravke koji bi trebali dobiti dar u vrijednosti 400 kuna, koji im je prema Kolektivnom ugovoru dužna isplatiti Uprava.

Sindikat www.ppdiv.hr

čitam...