LAŽNI NALAZI

Povjerovali mu da je potpuni invalid ozlijeđen u Domovinskom ratu, dobio više od 1,6 milijuna kuna mirovine

Osnovano se sumnja da je na temelju takvog neistinitog nalaza i mišljenja podnio tom fondu mirovinskog i invalidskog osiguranja radnika zahtjev za ostvarivanje invalidske mirovine, neistinito prikazujući da ispunjava sve uvjete za ostvarivanje prava na invalidsku mirovinu, stoji u objavi DORH-a.

15:19h
0
Ilustracija // Foto: Sanjin Bojić

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 49-godišnjaka zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare.


Na stranicama Državnog odvjetništva RH stoji kako se sumnja da je spomenuti od siječnja 1996. godine do rujna 2020. godine u Koprivnici i Zagrebu od Invalidske komisije nadležnog fonda mirovinskog i invalidskog osiguranja radnika Hrvatske ishodio nalaz i mišljenje prema kojemu mu je, kao hrvatskom branitelju, utvrđena stopostotna invalidnost, a koje je posljedica ozljeda zadobivenih tijekom Domovinskog rata. No, čini se kako je to bilo daleko od istine.

– Osnovano se sumnja da je na temelju takvog neistinitog nalaza i mišljenja podnio tom fondu mirovinskog i invalidskog osiguranja radnika zahtjev za ostvarivanje invalidske mirovine, neistinito prikazujući da ispunjava sve uvjete za ostvarivanje prava na invalidsku mirovinu, u što su mu službene osobe fonda povjerovale, tako mu je kao vojnom osiguraniku priznato pravo na invalidsku mirovinu koja mu je isplaćivana do rujna 2020. godine – stoji u objavi DORH-a.

Na taj mu je način, dodaju, protupravno isplaćeno više od 1.600.000 kuna.

čitam...