Povodom Dana grada održan 8. „Gitaristički susret točno u 19 i 19“

08:20h
0
Školska knjižnica poslužila je kao backstage

U organizaciji Udruge gitarista klasične gitare Allegro Koprivnica i O.Š. Antun Nemčić Gostovinski, u utorak 08.11., održan je 8. Gitaristički susret točno u 19 i 19. Susret su otvorili ravnateljica škole Gordana Gazdić Buhanec, predsjednik Udruge Dalibor Posavec te u ime Grada Koprivnice, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Koprivnice Ankica Nježić u čijoj je pratnji bio i član Gradskog vijeća Siniša Fabijanec.

Prilikom otvaranja susreta, predsjednik Udruge Dalibor Posavec uručio je gospođi Nježić, kao predstavnici Grada Koprivnice, koji je Glavni pokrovitelj Ljetne škole gitare Koprivnica, prvi primjerak promotivnog CD-a Udruge Allegro te prvi primjerak promo-letka Ljetne škole , a sve kao uvod u prezentaciju projekta Udruge Allegro: „Ljetna škola gitare Koprivnica 2012.“ koja će se održati u subotu 12.11. točno u 11 sati i 12 minuta, u prostoru „PIPE“, u sklopu Doma mladih Koprivnica, a u sklopu prezentacije biti će održana i tiskovna konferencija.

Koncert je pratilo više od stotinu posjetiteljaU vrlo poticajnom prostoru O.Š. A. N. Gostovinski, Gitaristički susret pratilo je više od stotinu posjetitelja te se tražila stolica više . Ovoliki broj posjetitelja karakteristika je koncerata koje organizira Udruga Allegro čiji predstavnici uvijek ističu da u Koprivnici postoji publika koja želi, zna i voli pratiti koncerte klasične glazbe.

Na koncertu je nastupilo 18 članova Udruge Allegro, koji su uglavnom učenici glazbene škole Fortunat Pintarić iz Koprivnice te koje je u najvećem broju za nastup pripremio profesor Antonio Rumenović, koji je posjetitelje pozdravio na kraju koncerta, još jednom istaknuvši da je kultura praćenja koncerta u Koprivnici na vrlo visokom nivou.

Ono što je bilo posebno u jučerašnjem koncertu je različita dobna struktura izvođača ,pa su tako posjetitelji uživali u izvedbama najmlađih izvođača koji polaze tek 1.r. osnovne glazbene škole te je nekima od njih nastup u utorak bio i prvi javni nastup uopće , zatim učenika ostalih razreda osnovne glazbene škole među kojima su i osvajači brojnih nagrada, pa sve do učenika završnih razreda Srednje glazbene škole koji su već osvajali mnoge nagrade na međunarodnim natjecanjima.

Najmlađi izvođači na kraju koncertaIzvođači su se predstavili svojim solo izvedbama klasičnih gitarističkih djela a na kraju koncerta posjetitelji su mogli čuti i dva gitaristička dua kojima je ovaj nastup bio dio priprema za državno natjecanje komornih sastava u Opatiji, na kojem će nastupiti početkom mjeseca prosinca kao učenici svojih glazbenih škola.

Slijedeći gitaristički susret , Udruga Allegro održat će već početkom mjeseca prosinca povodom nadolazećih božićnih blagdana.