Dani otvorenih vrata EU projekata

Povodom Europskog tjedna, ovog će vikenda biti predstavljeni uspješni projekti

Grad Koprivnica pridružit će se Danima otvorenih vrata te će u petak i subotu predstaviti projekte koji su svojom uspješnom provedbom pridonijeli razvoju lokalnih zajednica i kvaliteti života u gradu.

15:06h
0
Foto: Matija Gudlin

U okviru tradicionalnog obilježavanja Europskog tjedna, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije uz podršku Europske komisije organizira Dane otvorenih vrata EU
projekata.


Grad Koprivnica pridružit će se Danima otvorenih vrata te će u petak i subotu predstaviti projekte koji su svojom uspješnom provedbom pridonijeli razvoju lokalnih zajednica i kvaliteti života u gradu.

Na školskom igralištu Osnovne škole Braća Radić, sutra od 9 do 14 sati, građani će moći saznati nešto više o projektima Odrastanje u jednakosti, Koprivnica ODJEK i Odrastanje u jednakosti, Koprivnica ODJEK II., kojima je cilj učenicima s
teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama osigurati profesionalnu potporu kroz zapošljavanje pomoćnika u nastavi.

Na Zrinskom trgu i gradskom parku, u subotu od 9 do 13 sati bit će predstavljeni projekti Cycle in a network, u sklopu kojeg je uspostavljen biciklistički centar koji omogućuje posudbu bicikala, zatim Bicylce Oasis, koji je omogućio uspostavu bike-sharing
sustava, projekt LET’S MOVE, kojem je cilj promocija zdrave, sigurne i održive mobilnosti te projekt Civitas Dyn@amo, kojim je uspostavljen javni gradski prijevoz.

Posjetitelji će na Danima otvorenih vrata moći bolje upoznati projekte, sudjelovati u raznim aktivnostima, radionicama i prigodnom programu te doznati sve o financiranju EU projekata.

čitam...