Povodom Međunarodnog dana obitelji održana učenička debata

07:56h
0
Učenička debata u Gradskoj vijećnici // Foto: www.koprivnica.hr

Koordinacijski odbor za vođenje akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece” povodom obilježavanja Međunarodnog dana obitelji, u ponedjeljak 18. svibnja 2015. godine, organizirao je već tradicionalnu debatu učenika osnovnih i srednjih škola. Ove godine u debatu su se uključili i studenti Sveučilišta Sjever u ulozi mentora učenicima. Tema ovogodišnje debate bila je „Društvene mreže mijenjaju obiteljske odnose”.

Učenici osnovnih škola bili su raspoređeni u afirmacijsku i negacijsku grupu, dok su učenici Gimnazije, Srednje i Obrtničke škole biti suci i moderatori.

Gosti debate bili su knjižničarka Dolores Vrbanić, učiteljica Suzana Hergotić te ispred policije, Dražen Magdić, koji se uključio u debatu iz perspektive svojih radnih okruženja te time pružio podršku djeci u ovoj značajnoj aktivnosti kojom se nastoji potaknuti njihova sudionička participacija.

Svrha održavanja ovakvih debata je da djeca vježbaju vještine javnog iznošenja argumentiranog mišljenja i izražavanja kritičkog osvrta na tuđe stavove u afirmativnom tonu.

Nakon dvosatne rasprave odluka sudaca o pobjedniku pripala je afirmacijskoj grupi s tezom „Društvene mreže donose pozitivne promjene unutar obitelji”.

Na samom početku učenike je pozdravila i podržala zamjenica gradonačelnice Grada Koprivnice Melita Samoborec.

Izvor: www.koprivnica.hr 

čitam...