pokažite maštu

Povodom obilježavanja 50 godina djelovanja Galerije naivne umjetnosti u Hlebinama Muzej grada Koprivnice u suradnji s Muzejom prehrane Podravka izdao natječaj za djecu Zagrizi tradiciju, pronađi deliciju

Izabrani radovi predstavit će se izložbom u prostorima Muzeja prehrane Podravka u Koprivnici (7. – 21. lipnja 2018. godine). Na otvorenju će biti odabrana 3 najbolja rada koja će osvojiti nagrade.

15:08h
0

 


Muzej grada Koprivnice i Muzej prehrane Podravka pozivaju vas da s njima obilježite 50 godina djelovanja Galerije naivne umjetnosti u Hlebinama. Izdan je natječaj pod imenom Zagrizi tradiciju, pronađi deliciju!, a izdali su ga Muzej grada Koprivnice i Muzej prehrane Podravka. Namijenjen je za djecu od 14 do 18 godina, a traje od 7. ožujka do 7. svibnja ove godine. Izložba radova bit će od 7. do 21. lipnja ove godine.

Pokažite svoju maštovitost i kreativnost u pristupu te korištenju crtačkih, slikarskih, grafičkih, kiparskih, fotografskih tehnika, filma, videa, performansa ili bilo kojeg drugog hibridnog oblika umjetničkog izražavanja.

Muzej grada Koprivnice u suradnji s Muzejom prehrane Podravka organizira umjetnički natječaj na temu života i prehrane na selu, za sve učenike 14 – 18 godina. Pozivamo Vas da u bilo kojem mediju, tradicionalnom ili suvremenom, interpretirate tradicijski život na selu i kulturu prehrane koja ga prati. Rad se može temeljiti na stvarnim doživljajima (sjećanjima ili prizorima iz života vaših predaka, temeljenih na razgovoru s njima) ili na vašim zamišljenim slikama života na selu. U prijavi je potrebno navesti:

Ø  Ime i prezime i godište autora rada

Ø  Puni naziv škole, adresu i grad

Ø  Ime i prezime profesora-mentora

Ø  Kratko obrazloženje o radu (naziv, tehnika, pojasniti odakle inspiracija…)

Ø  Kontakt (telefon, mobitel, e-mail)

Natječaj je otvoren za sve škole na području Republike Hrvatske od 7. ožujka do 7. svibnja 2018. godine. Prijave se dostavljaju elektroničkim putem na adresu: hkusenic@muzej-koprivnica.hr ili na adresu:

Muzej grada Koprivnice, Trg dr. Leandera Brozovića 1, 48 000 Koprivnica, s naznakom: „Za natječaj: Zagrizi tradiciju, pronađi deliciju!“.

Prijave se mogu donijeti osobno ili poslati elektroničkom ili regularnom poštom (zaključno s datumom 7. 5. 2018. godine na poštanskom žigu).

Po završetku natječaja stručni žiri u sastavu Helena Kušenić, Vesna Peršić Kovač, Maša Zamljačanec (Muzej grada Koprivnice), Nada Matijaško (Muzej prehrane Podravka) izabrat će najbolje radove, a rezultati odabira bit će obavljeni 18. svibnja 2018. godine na internetskim stranicama Muzeja grada Koprivnice te poslani svim sudionicima putem elektroničke pošte. Izabrani radovi predstavit će se izložbom u prostorima Muzeja prehrane Podravka u Koprivnici (7. – 21. lipnja 2018. godine). Na otvorenju će biti odabrana 3 najbolja rada koja će osvojiti nagrade:

1. mjesto: Jednodnevni izlet u Koprivnicu i Hlebine (Muzej prehrane Podravka, Muzej grada Koprivnice, Galerija naivne umjetnosti); posjet ateljeu naivnog umjetnika, kratka radionica slikanja na staklu + poklon-paket Podravkinih proizvoda

2. mjesto: Besplatna ulaznica za Muzej prehrane Podravka, Muzej grada Koprivnice, Galeriju naivne umjetnosti (iskoristive do kraja 2018. godine) + suvenir po izboru iz asortimana Galerije naivne umjetnosti + poklon-paket Podravkinih proizvoda

3. mjesto: suvenir po izboru iz asortimana Galerije naivne umjetnosti + poklon-paket Podravkinih proizvoda

Za sva pitanja slobodno se obratite e-mailom: hkusenic@muzej-koprivnica.hr ili telefonom na 099 306 87 13.

 

čitam...