Izvrtanje vrijednosti

Površni, skloni varanju, sebični: Ovo su horoskopski znakovi upitnog morala

14:30h
0
Ilustracija // Foto: ingimage.com

Oni vrlo dobro znaju što je moralno ispravno, a što nije, samo nisu skloni ili slijediti pravila, ili slušati druge ili im je draže izvrtati moralne vrijednosti kako bi dobili što žele, piše 24sata.

Njihov osjećaj za moral je u najmanju ruku iskrivljen. Znaju oni što je, a što nije u redu, ali naći će izliku da to ne poštuju i da okrenu stvari u svoju korist. Neki znakovi su skloniji korupciji, izvrtanju moralnih vrijednosti i okrivljavanju drugih za svoje nemoralno ponašanje.

Vaga
Koliko su Vage šarmantne i divne, toliko mogu biti samodopadne i površne. Ponekad mogu učiniti stvari koje će poniziti druge, poput afere s oženjenima ili veze samo na bazi dobrog izgleda. Vage vole dobiti nešto za ništa, čak i ako moraju lagati i varati kako bi to dobile. Nije im strana ni gluma neke ozljede za dobivanje parkinga.

Strijelac
Mogu biti nedosljedni i mijenjati svoj moralni kodeks u skladu sa svojim tadašnjim potrebama. U jednom trenutku nikada ne bi lagali, dok će u sljedećem lobirati za neku svoju korist. Oni su moralni kada im to odgovara; ako moralno ponašanje u tom trenu ne funkcionira, oni će se okrenuti i slijediti potpuno drugačiji etički moral.

Blizanci
Budući da Blizanci nisu dosljedni općenito, za njih je velik izazov držati se uvjerenja. Ako im postane dosadno ili im nešto ne odgovara, oni će svoj moralni kod okrenuti u smjeru koji im odgovara. Oni znaju razliku između ispravnog i pogrešnog, ali ponekad je pogrešna stvar zabavnija. Slijediti pravila cijelo vrijeme nije za Blizance – radije će to mijenjati putem.

Ovan
Budući da su Ovnovi skloni impulzivnosti i glupostima, oni rijetko uzimaju u obzir kako će njihovi postupci utjecati na druge ljude. Oni nisu savjesni na taj način. Ponekad imaju problema s pridržavanjem pravila i nisu sjajni u samodisciplini. Oni rade ono što žele, a ako je to u suprotnosti s nekakvim moralnim kodeksom ili obvezom, njima je to skroz u redu.

Vodenjak
Vodenjaci su tip ljudi koji postavljaju svoja pravila i žive po moralnim pravilima koja su sami utvrdili. Ponekad se njihov moralni kompas usklađuje s tradicionalnim vjerovanjima i standardima, a ponekad to nije tako. Vodenjak, poput Ovna, je izuzetno neovisan i ne voli da mu netko govori što bi on trebao raditi. To ih samo tjera da to žele još više.