šteta od milijun kuna

Požar je u Komunalcu uništio tri najjača stroja za košnju, D. Horvat: Možda ćemo kositi malčice sporije, ali organizacijski smo se posložili unatoč svemu

Izgorjeli su strojevi za košnju trave, kosilice, flakserice, grablje, lopate. Iznos štete u Komunalcu neslužbeno procjenjuju na oko milijun kuna.

14:29h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

U požaru koji je buknuo u noćnim satima s nedjelje na ponedjeljak na zgradi u krugu Gradskog komunalnog poduzeća Komunalac, uništena je vrijedna oprema kojom su se koristili radnici sektora Zelene površine za održavanje zelenih površina u gradu.

Na najstarijoj zgradi, odnosno staroj radionici u Mosnoj ulici, izgorjelo je krovište i nadstrešnica. Požar su lokalizirali vatrogasci, a srećom nije bilo ozlijeđenih osoba. Kako je kasnije nakon policijskog očevida objašnjeno, požar je izbio na električnim instalacijama.

Vatra je progutala strojeve za košnju trave, kosilice, flakserice, grablje, lopate. Iznos štete u Komunalcu neslužbeno procjenjuju na oko milijun kuna.

No, iako je u požaru stradala oprema, kažu nam da razloga za zabrinutost korisnici njihovih usluga nemaju jer su se u gradskom komunalnom društvu na brzinu presložili i nastavili s redovnim održavanjem zelenih površina po gradu.

Članica Uprave Dubravka Horvat pojasnila je kako.

Foto: Ivan Balija
Dubravka Horvat // Foto: Ivan Balija

– Izgorjela su nam tri najjača stroja za košnju, među njima i onaj nedavno nabavljen, najnovije generacije, vrijedan 300 tisuća kuna, no imali smo još četiri ista, samo starija s kojima smo sada nastavili raditi – rekla je.

Košnja je prošlog tjedna odrađena u strogom centru grada i okolnim ulicama, a novi proces košnje nastavlja se bez zastoja.

Komunalcu u prilog ovih dana idu i vremenske prilike jer zbog visokih temperatura trava sporije raste.

– Molimo građane za strpljenje, možda ćemo kositi malčice sporije, ali organizacijski smo se bez obzira na sve posložili. Ekipe rade od 6 sati ujutro, a ako treba uvest ćemo i popodnevne smjene – veli Horvat.

Pred gradskim komunalnim poduzećem je raspisivanje nove javne nabave za kupnju nova dva stroja, no do dolaska novih strojeva morat će se strpjeti budući da dobavljač ima rok za isporuku  od 90 dana. Sezona košnje traje do studenog, a do tada će ih sigurno nabaviti.

– Stanje nije izvrsno, ali je solidno. Hvala sugrađanima koju su nam u kriznom trenutku bili podrška i nudili svoju pomoć – zaključila je D. Horvat.

Foto: Ivan Balija
U požaru je osim zgrade uništena i vrijedna oprema // Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
U požaru je osim zgrade uništena i vrijedna oprema // Foto: Ivan Balija