Požar u Kunovec Bregu // Forjan (HDZ): Neka gradska vlast kazni odgovorne zbog praznih hidranata

14:52h
0
Šef koprivničkog HDZ-a Ernest Forjan // Foto: Koprivnica.net

Šef koprivničkog HDZ-a Ernest Forjan pozvao je gradsku vlast da kazni odgovorne zbog praznih hidranata zbog čega vatrogasci nisu stigli pravovremeno ugasiti nedavni požar na obiteljskoj kući mladog para u Kunovec Bregu. Također, traži od njih da obitelji nadoknade štetu.

Forjanovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Građani Koprivnice će se, osim suše na okolnim poljima i u gradskoj blagajni, po svemu sudeći morati početi bojati i one u gradskim hidrantima. Nedavni požar koji je izbio na obiteljskoj kući u Kunovec Bregu u kojem je izgorjelo cijelo krovište te je počinjena materijalna šteta od 200.000 kuna, pokazao je da gradska vlast i dalje jedno priča, a drugo radi, bez da je itko za išta odgovoran. Naime, u ovom slučaju vatrogasni je hidrant bio “suh”, odnosno bez vode, što je vatrogasce onemogućilo u adekvatnoj zaštiti imovine građana.

Postavljamo pitanje – tko je odgovoran za ovu nesreću i tko će mladoj obitelji nadoknaditi nastalu štetu, a zanima nas i koliko je uopće hidranata na području Koprivnice ispravno te postoji li plan njihovog održavanja?

Gradska vlast hvali se činjenicom da su hidranti za vodu postavljeni u svim dijelovima grada i svim ulicama te vinogradima, za što uredno ubire novac kroz cijenu vode, no nije se udostojila javno ispričati spomenutoj obitelji ni ponuditi joj ikakvu pomoć.

Od odgovornih ljudi JVP-a Koprivnica, Koprivničkih voda te grada Koprivnice tražimo hitnu istragu o uzorcima koji su doveli do ovog propusta. Također tražimo da se odgovorni za navedene propuste kazne, a da se obitelji koja je ostala bez krova nad glavom nadoknadi nastala šteta”, istaknuo je Forjan.

čitam...