Tako treba!

POZITIVAN PRIMJER Način na koji se djevojka iz Delova ponašala nakon dolaska iz inozemstva vraća vjeru u ljude

Djevojka je potom angažirala prijatelje koji su joj na aerodrom dovezli auto, maknuli se od auta, a ključ ostavili na zadnjem kotaču.

21:45h
0
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Čitamo objave o raznim kršenjima samoizolacije i ostalih mjera koje bi nas trebale sve zaštiti od koronavirusa. No, ima i pozitivnih primjera.

Jedan takav podijelio je načelnik Novigrada Podravskog, Zdravko Brljek, na svom Facebooku. Opisao je slučaj djevojke iz Delova koja je postupila baš kako treba nakon što se vratila iz inozemstva.

– Mlađa ženska osoba iz Delova stigla je sinoć noćnim letom iz Londona u zagrebačku zračnu luku. Avion je bio pun putnika iz svih dijelova Lijepe naše. Svaki putnik je evidentiran i zabilježene su sve osobe sa kojima je svaki od putnika bio u kontaktu (osoba sa susjednog sjedala i sl.). Granična policija obavila je razgovor sa svakim od putnika ponaosob i dobili su Upute o samoizolaciji, odnosno potanko objašnjenje kako se nadalje trebaju ponašati – opisao je Brljek.

Djevojka je potom angažirala prijatelje koji su joj na aerodrom dovezli auto, maknuli se od auta, a ključ ostavili na zadnjem kotaču.

Telefonski su je uputili gdje je auto parkiran. Dovezla se sama u Delove. Parkirala auto u garažu i ušla u praznu kuću koja se nalazi do kuće njezinih roditelja koje je mobitelom obavijestila da je stigla i da na duže vrijeme imaju susjedu. Ujutro su se vidjeli i dovikivali si s poprilične udaljenosti preko ograde – kaže načelnik.

Ona je danas kontaktirala njega mobitelom i obavijestila ga da si je organizirala sve što joj treba za samoizolaciju od dva tjedna.

– Potrepštine će joj pred vrata dostavljati prijatelji, a ako išta osim toga zatreba kontaktirati će mene ili općinski Stožer CZ. Također je naglasila da nakon isteka vremena samoizolacije računamo na nju u bilo kom pogledu vezano uz pomoć, volontiranje i sl.
Bio je to kratak i običan telefonski razgovor, ali mi je ponovno potvrdio da postoji ona prava, pristojna, uljuđena, građanska Hrvatska….. i da je to – iako šutljiva i samozatajna – većinska Hrvatska – uvjeren je Brljek.

– Pozivam građane da se pridržavaju naputaka i mjera Stožera civilne zaštite.Od sutra će policija pojačano patrolirati i kontrolirati kretanje i ponašanje građana po naseljima. Od sutra ćemo i mi obilaziti općinskim autom naselja i goričke putove, te javljati policiji svako nepoštivanje propisanih mjera, svako nepotrebno kretanje, zadržavanje, grupiranje i slično – dodao je načelnik Novigrada Podravskog.

čitam...