Prijatelji životinja proglasili

POZITIVCI I NEGATIVCI Đurđevački vatrogasci i Stjepan Forjan nevjerojatnom hrabrošću zadivili Hrvatsku, ubojice pasa iz Hlebina ju zgrozili

Hrabri vatrogasac bez imalo oklijevanja uvukao se u rupu te je iz nje izvukao psa koji se uskoro opet veselo igrao s prijateljima po dvorištu. 

10:03h
0
Foto: JVP Đurđevac

Đurđevački vatrogasci našli su se na TOP 10 listi pozitivaca 2019. godine koju je sastavila udruga Prijatelji životinja.

Podsjetimo, djelatnici JVP-a Đurđevac imali su rijetko viđenu intervenciju u listopadu 2019. godine kada su iz cijevi uspjeli spasiti psa. Pas se zaglavio kanalu koji prolazi ispod putnog mostića koji vodi u dvorište. Njegovo jaukanje čuli su ljudi koji su pozvali vatrogasce. Hrabri vatrogasac bez imalo oklijevanja uvukao se u rupu te je iz nje izvukao psa koji se uskoro opet veselo igrao s prijateljima po dvorištu.

Osim vatrogasaca, na listi se našao i Stjepan Forjan iz Svetog Petra Čvrsteca, mjesta u općini Sveti Ivan Žabno, koji se zamalo utopio spašavajući psića.

No, događaja iz naše županije ima i na listi negativaca, točnije, tamo su se našli nepoznati ubojice dva zlatna retrivera koji su ih usmrtili u dvorištu u Hlebinama. Nepoznati monstrum ušetao je u dvorište obiteljske kuće i ustrijelio dva zlatna retrivera, stara otprilike osam mjeseci.

Cijeli popis pozitivaca i negativaca pogledajte OVDJE.