0.7 C
Koprivnica
Subota, 9. prosinca 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Poziv na predaju ilegalnog oružja
P

Ne propustite

Tijekom 2008.godine, odazivajući se na pozive iz akcije ‘Manje oružja – manje tragedija’, žitelji Koprivničko-križevačke županije predali su policiji 26 komada automatskog oružja, 115 komada rasprskavajućeg oružja, 28 komada dozvoljenog oružja, 32455 komada raznog streljiva i 11,2 kg eksploziva.

Iako je riječ o značajnoj količini oružja, tragični događaj teških ubojstava u Križevcima podsjetnik je svima nama da su ilegalno oružje i eksplozivna sredstva nažalost i dalje prisutni u domovima naših građana.

Opetovano podsjećamo građane da i nadalje mogu dragovoljno predati bez vremenskog ograničenja zabranjeno oružje. Protiv građana koji prijave zabranjeno oružje nadležnom tijelu ne pokreće se prekršajni niti kazneni postupak. Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, priopćeno je iz Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Pozivamo žitelje cijele županije da prijave policiji i dragovoljno predaju oružje te tim činom daju svoj doprinos većoj sigurnosti svih nas te sretnijoj i ljepšoj budućnosti bez oružja. Pozivamo sve građane, djelatnike javnih i privatnih – društvenih, gospodarskih, obrazovnih, kulturnih, športskih i drugih subjekata, da svojim autoritetom potiču građane u svojoj okolini na dragovoljnu predaju oružja, kako bi se spriječile tragedije, jer sigurnost svih ovisi o našem zajedničkom djelovanju.

Upućujemo građane da sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 92 i sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilu i sa vozilima bez policijskih obilježja.

Riješite se oružja bez sankcija i učinite Vaš dom i Vašu okolinu sigurnijom, poručuju iz policije.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

počelo je!

FOTO/VIDEO Srednjovjekovni božićni sajam otvorio svoja vrata, okupilo se mnoštvo posjetitelja koji upijaju posebnu atmosferu

Nakon prošlotjednog otvorenja klizališta na novom trgu, ovaj tjedan na red je došao Trg Leandera Brozovića gdje je otvoren...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti